De Google Digitale Werkplaats: wat heb je eraan?

Gepersonaliseerde cursussen waarmee je jezelf kan ontwikkelen en jouw business tot een succes kan laten groeien, dat is waar de Digitale Werkplaats van Google voor staat. In dit artikel delen we onze ervaring over de cursussen en geven we onze beoordeling of het ook echt kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling!

Bovenaan in Google met SEO?

Wat is de Google Digitale Werkplaats?

De Google Digitale Werkplaats is een online platform waar je gratis cursussen over digital marketing kan volgen en certificaten kan behalen. Bij deze online leeromgeving kan je je eigen vaardigheden verbeteren op het gebied van digital marketing en is het mogelijk om webinars en online coaching te volgen. Op basis van je wensen en vaardigheden kan je zelf kiezen waar je wat meer over wil leren. Zo kan je kiezen om meer te leren over de digitale kansen, hoe websites werken of hoe je zelf een sterke online strategie kan opbouwen. Allerlei verschillende opties waarmee je jouw skills kan verbeteren.

Voor ervaren digital marketeers is het misschien wat vreemd om door het platform heen te lopen en certificaten te behalen. De digitale trainingsomgeving van Google biedt tientallen online lessen aan waarbij het niveauverschil enorm groot is. Als leek is het dus mogelijk om zonder enige ervaring toch de fijne (basis) kneepjes van het online marketing vak te leren via de Google Digitale Werkplaats. Toch geeft de trainingsomgeving een dubbel gevoel wanneer je als ervaren online marketeer door de cursussen heen loopt. Je krijgt toch niet echt onafhankelijke informatie voorgeschoteld die je bij andere cursussen wel krijgt. Google leert je toch vooral hoe je marketing kan inzetten voor… Google. 

Voor wie is de Google Digitale Werkplaats interessant?

Google richt zich met de Digitale Werkplaats vooral op ondernemers. Nederlanders staan namelijk bekend als goede starters, maar lopen achter op het gebied van groei wanneer dit vergeleken wordt met andere Europese landen. Google ziet Nederland dus als kweekvijver waar ondernemers middels de Google Digitale Werkplaats zich kunnen ontwikkelen en groei kunnen realiseren. Natuurlijk is Google hierbij gebaat dat deze ondernemers ook aan de slag gaan met online marketing en kanalen als Google Ads of Shopping zullen gaan inzetten. 

Het is dus mogelijk om ontzettend veel (basis) kennis op te doen middels de gratis cursussen, lessen en webinars van Google om uiteindelijk zelf aan de slag te kunnen gaan met het optimaliseren van je online marketing campagnes of zelfs het bouwen van een website. Met de opgedane kennis kan je direct aan de slag voor je eigen business en digitale kansen optimaal benutten. Kortom: een ontzettend goed initiatief van Google om ondernemers te helpen de online marketing kennis te verbeteren.

cursussen van google digitale werkplaats

Ook voor ervaren online marketeers aan te raden?

Voor ervaren online marketeers zal de Google Digitale Werkplaats je weinig nieuwe kennis opleveren. De meeste gratis cursussen en webinars bieden je de mogelijkheid om de basis van online marketing te leren. Toch kan het zeker geen kwaad om als ervaren marketeer toch weer even door de werkplaats heen te lopen. Het zal je geheugen weer even verfrissen en je mogelijk op ideeën brengen die je door de razendsnelle digitale ontwikkelingen voorbij zijn gegaan. Het halen van een certificaat kost relatief weinig tijd en je kan video’s of lessen overslaan als je liever al naar het volgende onderdeel wil skippen. De certificaten kunnen je altijd helpen bij het vinden van een nieuwe baan, binnenhalen van nieuwe opdrachten of simpelweg als aanvulling van je CV. 

De Google Digitale Werkplaats: nuttig of niet?

Nuttig is de Google Digitale Werkplaats zeker. Zowel voor ervaren marketeers als voor ondernemers zonder enige kennis van online marketing is het trainingsplatform aan te raden om te gebruiken. Het is bovendien gratis en geeft je altijd weer nieuwe inzichten in de campagnes die lopen, strategie die je voert of website die live staat. De ervaren marketeer zal natuurlijk wat sneller door het programma heenlopen dan de leek en zal hier ook wat minder snel nieuwe dingen leren. Toch kan het je geheugen weer even opfrissen en op scherp zetten. 

De Digitale Werkplaats van Google is echt een aanwinst voor beginnende online marketeers of simpelweg voor personen die wat meer willen weten over de ontwikkelingen van digitale marketing, bijvoorbeeld wat de laatste SEO trends zijn. Met de gratis trainingsprogramma’s kan je op je eigen tempo leren wat de laatste ontwikkelingen binnen de online marketing zijn en kan je deze direct meenemen in je eigen optimalisaties. 

Wil je graag beter vindbaar worden in Google middels SEO? Met het gratis SEO E-book van SEMrush leer jij hoe je met jouw website beter kan scoren in de rankings van Google, Bing en Yahoo. Wil jij deze gratis E-book ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!