Weebly review: Onze ervaring met de Weebly websitemaker?

In de wereld van websitemakers is Weebly geen onbekende. Met ruim 30 miljoen gebouwde websites is Weebly een van de meest populaire websitemakers op de markt. Het platform heeft als doel om professionele websites aan te bieden zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Ontvang gratis SEO e-book

Website bouwen met Weebly

Weebly is een websitemaker met het doel om websites te bouwen zonder dat je over enige kennis van HTML, CSS en JavaScript beschikt. Het platform doet dat met veel succes want inmiddels zijn er al ruim 30 miljoen websites gemaakt met Weebly. 

De eenvoud begint al bij de interface van het CMS. Aan de linkerzijde van de interface zijn alle opties terug te vinden waar je eenvoudig doorheen kunt navigeren. De functies die je in de overzichtelijke interface te zien hebt zijn gemakkelijk te slepen naar de gewenste positie binnen de website. Met deze drag & drop functie kan iedereen een website bouwen.

Dat Weebly toegankelijk is voor alle ondernemers zien we ook terug in de prijzen. Het is namelijk mogelijk om met Weebly een gratis website te bouwen en te upgraden naar betaalde pakketten wanneer je over extra functies of beveiliging wil beschikken. Later zullen we nog wat dieper ingaan in de prijzen en kosten van Weebly.

Begin je gratis website met Weebly

Wil je graag gratis een website maken, dan is Weebly echt een aanrader. Je krijgt de beschikking over alle basisfuncties van de editor en het enige wat je ziet is een advertentiebalk onderaan de pagina’s van je website. In het eerste jaar dat je gebruik wil maken van Weebly is je domeinnaam ook nog eens gratis, natuurlijk wel bij een betaald pakket. 

Het beginnen van een eigen website kan dus helemaal gratis. Bij een gratis website krijg je de beschikking over een subdomein onder het weebly.com hoofddomein. Dat ziet er dan zo uit: jouwwebsite.weebly.com

Met een groot aanbod kant-en-klare thema’s en een App-store voor gewenste uitbreidingen is Weebly is uitstekende keuze om een gratis uit te proberen!

Weebly website prijzen

Nu je weet dat een gratis website maken met Weebly een uitstekende keuze is om het platform te testen, is het ook aan te raden om eens verder te kijken naar de abonnementen van Weebly. De prijzen van het CMS zijn heel toegankelijk en opgebouwd op basis van functies. Zo kan je voor €5,- per maand je eigen domeinnaam koppelen, maar is er nog steeds een Weebly advertentiebalk in de voettekst te zien. Voor €10,- per maand heb je een eigen domein en reclamevrije website. Daarnaast geniet je van telefonische support en meer functies die je kan inzetten voor je professionele website.

De Weebly abonnementen:

 • €0,- Gratis: Alle basisfuncties onder een weebly.com subdomein met Weebly advertenties
 • €5,- Connect: Website met eigen domeinnaam, maar met Weebly advertenties in de voettekst
 • €10,- Pro: Eigen domeinnaam, geen advertenties, $100 Google Ads tegoed en telefonische support
 • €20,- Business: Eigen domeinnaam, geen advertenties, $100 Google Ads tegoed en e-commerce mogelijkheden
 • €30,- Business Plus:Eigen domeinnaam, geen advertenties, $100 Google Ads tegoed, e-commerce mogelijkheden, real-time track&trace en abandoned cart e-mails

Let op: bovenstaande prijzen zijn per maand voor een minimale contractduur van één jaar.

Alle betaalde abonnementen van Weebly zijn inclusief:

 • Gratis SSL verbinding
 • Eigen domein
 • Opslagruimte
 • Google Analytics
 • Support
 • Eigen favicon

Een overzicht van de Weebly prijzen:

Weebly prijzen

Voorbeelden van Weebly websites

Voordelen van Weebly

+ Erg gebruiksvriendelijk, ook voor beginners

+ Ruime keuze uit flexibele ontwerpen

+ Goede support bij premiumpakketten

+ Verschillende rollen voor auteurs

+ Drag & Drop editor

Nadelen van Weebly

Voettekst reclame bij het gratis en Connect pakket

Geen Nederlandse support

E-mailaccounts moeten apart worden aangekocht

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak & UX
5/5
Design & Ontwerp
4/5
Meertaligheid
3/5
Functies
4.5/5
SEO (zoekmachine optimalisatie)
4/5
Blog
5/5
Support
4/5
Beveiliging
5/5

Website maken met Weebly, aan te raden?

Weebly is een prima websitemaker voor de gebruiker die snel een professionele website wil bouwen. Met een gratis account kan je al snel achterhalen of het platform past bij je behoeften. De App-store biedt veel mogelijkheden om je website uit te breiden en daarom is Weebly zeker geen verkeerde keuze. Toch liever een website bouwen die netdat beetje extra kan zetten, dan kunnen we Jimdo en Wix aanraden om te gebruiken.

Weebly vs. andere websitemakers

Wil je het CMS van Wix vergelijken met andere websitemakers? Kijk dan eens naar onze reviews van JouwWeb, Webnode, Wix, Squarespace of One.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

weebly logo
Onze score:
4.3/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit