JouwWeb Review: is JouwWeb een goede websitemaker?

JouwWeb is een Nederlandse websitemaker die veelal gebruikt wordt door beginnende (online) ondernemingen. Denk hierbij aan kleine websites, webshops of portfolio’s. Het Eindhovense bedrijf bestaat sinds 2011 en beschikt over een zeer gebruiksvriendelijke editor waardoor kennis van HTML, CSS en JavaScript niet noodzakelijk is.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is de JouwWeb website builder?

JouwWeb is een Nederlandse websitemaker waarmee je snel en ontzettend gemakkelijk een kleine website, webshop of portfolio kunt maken. Het CMS staat bekend om haar gebruiksvriendelijke drag & drop editor waarmee je in korte tijd een mooie website kunt bouwen. Inmiddels zijn er meer dan 750.000 websites en webshops gebouwd met het Eindhovense systeem en biedt het erg veel mogelijkheden en ontwerptools voor beginners. Heb je geen kennis van HTML, CSS of JavaScript? Kies dan voor JouwWeb om jouw nieuwe website of webwinkel te beginnen. Met de proefperiode van JouwWeb kan je je website gratis bouwen en testen voor 3 maanden.

Website maken met JouwWeb

JouwWeb is een websitemaker zonder poespas. Je kan namelijk in 12 minuten al een website gebouwd hebben zonder enige technische kennis. Bij andere grote (internationale) spelers als Squarespace en Webnode krijg je de beschikking over enorm veel mogelijkheden en extra opties die je kan toevoegen. Natuurlijk biedt dan veel ruimte tot groei, maar is het vooral erg verwarrend voor de beginner. Het CMS van JouwWeb is juist ontzettend goed ingericht voor de beginner. Een website maken met de Eindhovense website builder is eenvoudig, logisch en vooral erg leuk!

Het aanmelden werkt ontzettend simpel, enkel je naam en e-mailadres zijn nodig om een account aan te maken. Je wordt direct doorgestuurd naar de sjablonen om het basisontwerp voor je website of webwinkel te kiezen. Binnen een aantal klikken heb je de basis van je website al staan. In deze review gaan we nog dieper in op de mogelijkheden, de voor- en de nadelen van JouwWeb.

De inhoud van deze review

De prijzen: Wat kost een JouwWeb website?

Met JouwWeb kan je voor weinig geld een website of webwinkel bouwen. Je kan het systeem gratis gebruiken of na 3 maanden overstappen op een betaald abonnement. Hiermee krijg je natuurlijk de beschikking tot meer functies. Hierbij de prijzen voor een JouwWeb website:

 • €0,- ALTIJD GRATIS: Een subdomein onder het jouwweb.nl adres. Geen eigen mailbox en geen webshop mogelijkheid, maar wel een blogfunctie. Ideaal voor de beginnende blogger of voor het bijhouden van een portfolio.
 • €8,- PRO: Eigen gratis domeinnaam en één mailbox. Ook de mogelijkheid om 10 producten in een webwinkel te verkopen. 
 • €16,- BUSINESS: Eigen gratis domeinnaam, XL  e-mailbox en onbeperkt aantal producten te verkopen in de webwinkel. Alle JouwWeb mogelijkheden tot je beschikking.

Let op: bovenstaande prijzen zijn per maand. Het voordeel van JouwWeb is dat je één maand opzegtermijn hebt en elk moment kan opzeggen. En betaal je in één keer voor een heel jaar, dan krijg je korting op de maandelijkse kosten.

Hieronder het overzicht van JouwWeb in een afbeelding.

JouwWeb is ook gratis te proberen. Klik hier voor een gratis proefperiode.

wat kost een jouwweb website

De voordelen van JouwWeb

+ Ideaal voor kleine websites en portfolio’s

+ Erg betaalbare en flexibele abonnementen

+ Zeer goede ondersteuning

+ Zeer gebruiksvriendelijk voor de beginner

+ Eenvoudig te koppelen met Mollie payments

De nadelen van JouwWeb

Geen app-store of toe te voegen plugins.

Geen auteurs en tags toe te voegen aan het blog

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak & UX
5/5
Templates & Sjablonen
4,5/5
Meertaligheid
4,5/5
Betaalmethoden
4,5/5
SEO (zoekmachine optimalisatie)
4.5/5
Blog
3,5/5
Support
5/5
Beveiliging
5/5

Mogelijkheden van de websitebouwer

Met de JouwWeb editor is het eenvoudig om content en media te plaatsen op je website of webshop. Aan de hand van een drag & drop editor kan je verschillende elementen toevoegen aan je pagina en direct profiteren van de preview die in je scherm zichtbaar is. De elementen die je kan toevoegen zijn onder andere:

 • Koppen
 • Tekst
 • Afbeeldingen
 • Buttons
 • Producten
 • Categorieën of productgallerijen
 • Formulieren
 • Video’s

Ook is de structuur van de pagina aan te passen zodat je van je website of webshop echt een design kan maken dat aansluit bij het gedrag van de doelgroep en bezoeker. Met de proefperiode van JouwWeb kan je ook nog eens je website gratis maken en testen in de eerste 3 maanden.

JouwWeb editor

Uitleg voor de beginner

Waar JouwWeb erg goed in is, is het eenvoudig maken van het systeem voor beginners. Met het CMS kan iedereen een professionele webshop of website maken. De drag & drop editor maakt het ontwerpen van je pagina’s ook nog eens ontzettend leuk. Daarnaast is het systeem te koppelen met betaalsystemen als Mollie Payments en kan je dus al heel snel aan de slag gaan met de verkoop van je producten. 

In de onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe de drag & drop editor van JouwWeb werkt. Wil je graag wat meer uitleg over het maken van een website, bekijk hier dan de complete 12 minuten durende video met de stap voor stap uitleg hoe je een website kan maken.

Bescherm pagina's met een wachtwoord

Een belangrijke feature van JouwWeb is dat je pagina’s kunt afschermen met een wachtwoord. Alleen specifieke bezoekers hebben dan toegang tot deze sectie van je website. Het grote voordeel hiervan is dat je bezoekers kan filteren en specifieke content kan tonen waar alleen zij toegang tot hebben. Denk hierbij aan landingspagina’s met een kortingscode of juist om bezoekers toegang te ontzeggen tot bepaalde delen van de website.

Ruim 750.000 websites gemaakt met JouwWeb

Dat JouwWeb hard aan de weg timmert blijkt uit het aantal websites dat al door de Eindhovense website builder is gemaakt. Ruim 750.000 websites zijn er al gemaakt met het systeem van JouwWeb. Deze aantallen lopen ontzettend snel op. Dat heeft te maken met de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Zonder enige technische kennis kan je toch een website bouwen. De goede support van JouwWeb helpt je nog een handje als je wat ingewikkeldere vragen hebt. 

Voorbeelden van JouwWeb websites en webshops

Bekijk hier enkele voorbeelden van websites en webshops die met JouwWeb zijn gemaakt. 

Conclusie: is JouwWeb aan te raden als websitemaker?

Heb je geen kennis van programmeren en wil je toch graag zelf een website of webshop maken? Dan is JouwWeb een ideale start voor jouw project. Een website of webshop bouwen met JouwWeb is een uitstekende keuze voor je eerste project. Natuurlijk zijn er genoeg andere platforms en systemen waar je de next-step mee kunt zetten, maar het CMS van JouwWeb is zeker een aanrader.

Een nadeel van JouwWeb is dat er geen app-store of plugins beschikbaar zijn die je website of webwinkel naar een hoger niveau kunnen tillen. Wanneer je dus wilt uitbreiden is de stap naar een ander platforms noodzakelijk.

JouwWeb is gratis te proberen. Klik hier voor een gratis proefperiode.

Voor projecten waar je een uitgebreid blog of webshop op wilt zetten is het CMS van JouwWeb wat minder geschikt. Hiervoor zouden we dan eerder een platform als Jimdo aanraden. Lees hier onze Jimdo review.

Er zijn echter systemen met nog meer mogelijkheden. Lees bijvoorbeeld eens onze Webnode review. Dit systeem kunnen we aanraden voor de grotere projecten en websites.

Wil jij graag starten met het bouwen van je eigen website? Begin deze dan 3 maanden of altijd gratis met JouwWeb via de onderstaande knop. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jouwweb logo

Website bouwen met JouwWeb?

Onze score:
4.6/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit