Squarespace review: is deze websitemaker een goede keuze?

Is het CMS van Squarespace een goede keuze als websitemaker voor jouw nieuwe website of webshop? Lees hier onze Squarespace review en ervaringen!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Squarespace?

Squarespace is één van de bekendste websitemakers of CMS (Content Management Systeem) op de markt, en dat wereldwijd. Het systeem geeft je toegang tot zeer professionele templates waarmee het zeer eenvoudig is een high-class website te maken zonder kennis van HTML, CSS of JavaScript. Met Squarespace als websitemaker ben je gegarandeerd van hoge kwaliteit websites met schitterende designs.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare websitemaker met ontzettend veel templates en designs voor jouw nieuwe website, dan is Squarespace het aangewezen systeem. Met deze website bouwer is het mogelijk met jouw website een vlucht te nemen en gebruik te maken van de vele extra functionaliteiten die het programma te bieden heeft. Wil je Squarespace wat beter leren kennen? Probeer Squarespace dan 14 dagen gratis uit.

Wat kost een Squarespace website?

Met Squarespace kan je heel eenvoudig een professionele website bouwen De prijzen van het platform liggen echter wel een stuk hoger dan pakketten van andere website bouwers zoals Jimdo en JouwWeb.

De prijzen voor een Squarespace website:

  • €11,- PERSONAL: Gratis eigen domeinnaam en SSL certificaat. Maximaal 2 gebruikers en geen Gmail account of extra Premium integraties en blocks. Weinig vrijheid tot het customizen van de templates.
  • €17,- BUSINESS: Eigen domeinnaam, Gmail account en customization mogelijkheden. Voor e-commerce webshops is er een fee die je moet afstaan per transactie van 3%.
  • €24,- BASIC COMMERCE: Eigen domeinnaam, Gmail account, alle customization mogelijkheden en geen fee per transactie die je moet afstaan. Extra e-commerce functies nog niet inbegrepen.
  • €36,- ADVANCED COMMERCE: Alle mogelijkheden tot je beschikking, inclusief e-commerce functies zoals remarketing.

Let op: bovenstaande prijzen zijn per jaar. Met een jaarlijkse betaling bespaar je tot wel 30% op de pakketprijs.

Hieronder het overzicht van de Squarespace prijzen:

squarespace prijzen

De voordelen van Squarespace

+ Gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Ruime keuze uit professionele templates en designs

+ Sterke en betrouwbare performance prestaties

+ Gratis domeinnaam en SSL certificaat bij het afsluiten van een abonnement

+ Zeer sterke functies voor e-commerce webshops

De nadelen van Squarespace

Relatief dure pakketten in vergelijking met andere websitemakers

Beperkte betaalmethoden voor webshops

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak & UX
4,5/5
Design & Ontwerp
4,5/5
Meertaligheid
3/5
Functies
4.5/5
SEO (zoekmachine optimalisatie)
4.5/5
Blog
5/5
Support
4/5
Beveiliging
4/5

Voorbeelden van Squarespace templates

Zoals eerder in dit artikel aangegeven is de websitemaker Squarespace ontzettend sterk in professionele templates. Een schitterende website of webshop is in een handomdraai gemaakt. Bekijk hier enkele van deze schitterende templates en misschien zit er wel wat tussen voor jouw nieuwe website. Klik op de afbeelding om uit te vergroten.

Een website maken met Squarespace, is dat aan te raden?

Met Squarespace beschik kan je zonder enige kennis van HTML, CSS of JavaScript een schitterende en zeer professionele website neerzetten. De visuele beleving van website bezoekers staat bij Squarespace hoog in het vaandel. Dat is terug te zien in alle mogelijkheden die het systeem te bieden heeft. Je hebt dus geen dure webdesigner nodig om een prachtige website te bouwen. Echter, het platform heeft ook zo zijn nadelen. Zo zijn de Nederlandse betaalmethoden zeer beperkt en is de meertaligheid van het systeem ook niet sterk. Voor Nederlandse e-commerce webshops zouden we eerder JouwWeb kunnen adviseren. De JouwWeb review lees je hier. 

Voor een website of portfolio kunnen we Squarespace zeker aanraden. Wil je Squarespace zelf eens 14 dagen gratis uittesten? Klik dan op de onderstaande knop en probeer het zelf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

squarespace-logo
Onze score:
4.3/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit