AWeber Review en Ervaringen

AWeber gebruiken als e-mailmarketing software voor jouw marketing campagnes? In deze review lees je onze ervaring met de software en leggen de we voor- en nadelen van AWeber bloot. 

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is AWeber?

AWeber is een krachtige e-mailmarketing software tool voor zowel grote als kleine bedrijven. De e-mailmarketing software is ontzettend gebruiksvriendelijk en is daarom ontzettend eenvoudig in gebruik. Met talloze kant-en-klare templates en functies is AWeber zeker het proberen waard.

Waarom AWeber als e-mailmarketing software?

AWeber is qua interface misschien niet helemaal het modernste platform, toch is AWeber ontzettend prettig te gebruiken voor e-mail marketeers. De e-mailmarketing software is namelijk eenvoudig te koppelen met talloze andere systemen en tools. Hierdoor kan je meerdere tools tegelijkertijd inzettend voor je e-mail campagnes. 

Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van e-mailmarketing is AWeber sinds de start van e-mailmarketing actief in de branche. De lange weg van deze online marketingdiscipline zie je terug in de software van AWeber. Toch heeft de tool zich op de achtergrond ontwikkeld en beschikt het inmiddels over verschillende functies, zoals een drag & drop campagne bouwer en een importeer functie voor bestaande e-mailabonnees.

AWeber is vooral gericht op kleine bedrijven en startende ondernemers. Toch is de tool ook prima te gebruiken voor grotere accounts en bedrijven.

Smart Designer

AWeber beschikt over een Smart Designer functie die het mogelijk maakt om middels Artifical Intelligence (AI) automatisch merk-gerelateerde e-mails kan opstellen. De krachtige AI designer creëert in no-time schitterende e-mail templates voor je branded campagnes.

Landing Pages

Een andere functie binnen de tool van AWeber is het creëren van landingspagina’s. Hier lees je meer wat een landingspagina is.

Met deze functie is het ontzettend makkelijk om een e-mail campagne te laten landen op een schitterende landingspagina. Deze landingspagina is eenvoudig op te bouwen middels een drag & drop editor. Met deze landingspagina’s heb je geen website nodig om leads of sales te genereren. 

Drag & Drop e-mail creatie

E-mails opstellen was nog nooit zo makkelijk. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel e-mailmarketing tools die beschikken over drag & drop editors voor het opstellen van e-mails en templates. Ook AWeber is hier niet achtergebleven. Het voordeel van drag & drop editors is dat je geen kennis van code nodig hebt om schitterende e-mails op te stellen. Dit maakt het gebruik van e-mailmarketing software toegankelijk voor iedereen.

AWeber drag drop creatie

Gratis templates

In de bibliotheek van AWeber staan ontzettend veel gratis templates die je kan gebruiken om je e-mail campagnes op te bouwen. Met deze templates hoef je enkel nog wat details aan te passen, denk aan het logo, de tekst en afbeeldingen. Op deze manier kan je razendsnel professionele e-mails bouwen. 

AWeber gratis templates

Geautomatiseerde e-mails

E-mails automatisch laten versturen middels een vooraf ingestelde funnel? Met AWeber automations is het mogelijk om een planning op te stellen en verschillende soorten e-mails geautomatiseerd laten versturen wanneer de gebruiker in een bepaalde fase terecht komt. 

AWeber automatische mails

Wat kost AWeber?

Met AWeber geniet je van een gratis account en kan je tot wel 500 e-mailadressen toevoegen. Wil je gebruik maken van de extra functies, dan is het Pro abonnement nodig. Hiervoor betaal je per maand $16,15 en kan je tot wel 500 mailadressen toevoegen. Wanneer je database groter is dan 500 mailadressen moet je de overstap maken naar een groter Pro abonnement. Tussen 500 en 2.500 mailadressen betaal je maandelijks $26,15 wanneer je kiest voor een jaarlijkse betaling. Hieronder een overzicht van deze prijzen:

  • Gratis: $0,- per maand
  • Pro: vanaf $16,15,- per maand

*Let op: deze maandelijks kosten zijn berekend op een jaarlijkse betaling. De kosten vallen hoger uit wanneer je voor een maandelijkse betaling kiest.

Kosten en prijzen AWeber

Het Pro pakket is zeer betaalbaar wanneer we het vergelijken met andere e-mailmarketing software, zoals ActiveCampaign. Je beschikt met het voordeligste Pro abonnement over meer functies, zoals ongelimiteerde gebruikers en verstuurde e-mails. 

In de onderstaande afbeeldingen kan je de verschillen zien tussen het gratis abonnement en het Pro pakket. Wil je liever alle features per abonnement bekijken, klik dan hier voor de volledige AWeber prijzen

features verschil AWeber

features verschil AWeber

De voordelen van AWeber

+ Zeer gebruiksvriendelijk

+ Grote keuze uit pre-made templates

+ Eenvoudige Drag & Drop e-mail editor

+ Eenvoudige campaign automation mogelijkheden

+ Betaalbare pakketten

+ Goede support

De nadelen van AWeber

Verouderde interface

Ervaren e-mail marketeers zouden graag meer automatiseringsmogelijkheden willen

Onze AWeber ervaring

Wat wij vinden van de e-mailmarketing software van AWeber? Bekijk hier onze ervaring en beoordeling per onderdeel dat we hebben opgesteld:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4,5/5
Prijs
4,5/5
Features
3,5/5
Support
5/5
Designs & Editor
3,5/5

Zouden wij AWeber aanraden?

AWeber is zeker aan te raden voor kleine bedrijven en startende ondernemers of marketeers. Voor grotere bedrijven en doorgewinterde e-mail marketeers is de tool misschien niet uitgebreid genoeg en zou een andere keuze, bijvoorbeeld ActiveCampaign, beter passen. Toch biedt het platform enorm veel mogelijkheden om je bedrijf met e-mailmarketing te laten groeien. Daarnaast is AWeber als e-mailmarketing tool erg betaalbaar en krijg je ook met de gratis variant al veel waardevolle functies tot je beschikking.

aweber logo
Onze score:
4.2/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit