Webnode Review: is Webnode een goede websitemaker?

Met meer dan 40 miljoen gebruikers is Webnode een van de grootste namen onder de websitemakers en platforms. Webnode staat vooral bekend om de meertaligheid qua functies en ondersteuning. Ze ondersteunen meer dan 20 talen, maar is Webnode wel geschikt voor jouw project?

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Webnode?

Met ruim 40 miljoen gebruikers wereldwijd is Webnode een van de meest bekende websitemakers ter wereld. De meertaligheid en ondersteuning in meerdere talen is het grootste pluspunt van Webnode.

Met een grote update in 2015 heeft Webnode haar editor vervangen voor een geavanceerde en zeer gebruiksvriendelijke nieuwe editor. Pas in 2016 waren alle functies klaar voor gebruik wil het platform zich nu meten met de grote namen binnen de websitemakers.

Webnode is een CMS (Content Management Systeem) waarmee je snel en ontzettend gemakkelijk een website kunt maken. Je kan al in 5 minuten een website maken, zo snel en eenvoudig is Webnode.

Je hoeft dus geen programmeur of geleerde te zijn om een eigen website of webshop te bouwen. Daarnaast kan je al zonder een enkele Euro uitgegeven te hebben je eigen website maken.

In deze review onderzoeken en beschrijven we of Webnode aan te raden is voor het bouwen van jouw website.

Wat kost een Webnode website?

Met Webnode kan je gratis en voor niets een website bouwen. Natuurlijk krijg je dan niet alle functies en mogelijkheden die je bij een betaald account wel krijgt. De prijzen voor een Webnode website:

  • €0,- FREE: Advertentie van Webnode op de website, geen eigen domeinnaam en maar tot 100 MB opslagruimte
  • €2,95 LIMITED: Eigen domeinnaam en advertentie van Webnode in de footer
  • €4,95 MINI: Eigen domeinnaam, professionele e-mail en advertentie van Webnode in de footer
  • €9,95 STANDAARD: Eigen domeinnaam, professionele e-mail en opties voor meertaligheid
  • €16,95 PRO: Ideaal voor grote websites. Tot wel 5 GB aan opslagruimte met 100 e-mailadressen

Let op: bovenstaande prijzen zijn per maand met een contract voor minimaal 1 jaar.

Hieronder het overzicht van Webnode in een afbeelding.

wat kost een webnode website?

De voordelen van Webnode op een rijtje

+ Ideaal voor grote en meertalige websites

+ Veel keuze uit professionele functies

+ Geschikt voor SEO doeleinden

+ Beschikt over een back-up functie met terugzet mogelijkheid

De nadelen van Webnode op een rijtje

Weinig keuze uit thema’s en ontwerpen

E-commerce functionaliteiten zijn beperkt

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak & UX
4.5/5
Design & Ontwerp
5/5
Meertaligheid
5/5
Functies
3/5
SEO (zoekmachine optimalisatie)
4.5/5
Blog
4/5
Support
4/5
Beveiliging
5/5

E-mail van Webnode

E-mail van Webnode, ofwel webmail, is inbegrepen bij het Mini, Standaard of Pro Premium pakket. Met webmail van Webnode krijg je de beschikking over een info@domeinnaam.nl emailadres. 

De mailbox van Webnode biedt standaard 1 GB aan opslagruimte. Het aantal verzonden en ontvangen bijlagen is maximaal 20 MB. Je kan één mail naar maximaal 40 emailadressen tegelijkertijd sturen en het is mogelijk om 5 mails per minuut te verzenden.

Webmail van Webnode is niet te gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven of andere e-mailmarketing campagnes. Hiervoor dient een derde partij aangehaakt te worden.

Is Webnode aan te raden als websitemaker?

Met Webnode is het heel eenvoudig om een website in meerdere talen te bouwen. Dit is echt een groot voordeel tegenover andere websitemakers. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om back-ups te maken en ook weer terug te zetten. Het platform is echter wel wat minder gebruiksvriendelijk voor beginners, hiervoor zouden we dan weer Jimdo kunnen aanraden. Lees hier onze Jimdo review.

Wij zijn overtuigd dat Webnode een goede keuze is voor het bouwen van een nieuwe website in 2021. Voor een webshop zijn er ander alternatieven die mogelijk beter zijn. 

Lees hiervoor onze vergelijking tussen WooCommerce en Shopify

Wil jij graag starten met het bouwen van je eigen website? Begin deze dan gratis met Webnode via de onderstaande knop. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webnode logo

Website bouwen met Webnode?

Onze score:
4.5/5
versio logo

De beste hosting provider voor jouw website in Nederland!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit