Wix review: Is Wix een goede websitemaker?

Wix is de laatste jaren in Nederland  hard aan de weg aan het timmeren. De populariteit  van de websitemaker is enorm gegroeid en daardoor hoort Wix voortaan bij de grote namen onder de websitemakers. Maar is Wix een goede keuze? Onze ervaring lees je hier in deze review!

Ontvang gratis SEO e-book

Website maken met Wix

Wix is een websitemaker met ruim 160 miljoen websites die door het platform zijn gemaakt. Dat enorme aantal groeit de laatste jaren gestaag door omdat Wix sterk is gestegen in populariteit. Een website maken met Wix is vooral voor kleine bedrijven, restaurants, fotografen en kleine online winkels erg eenvoudig en voordelig. Met de App Market is het ook nog eens mogelijk om je website uit te breiden met professionele functies. 

Met Wix geniet je van veel keuze uit kant-en-klare templates en functies voor het maken van je website. Met een paar simpele en vooral snelle stappen kan jij je professionele website bouwen. Je hoeft je hier niet druk te maken over hosting, veiligheid en coderen. In vergelijking met WordPress is de Wix editor is ontzettend makkelijk te gebruiken om je (mobiele) website te ontwerpen. Zonder enige kennis van HTML, CSS en JavaScript is het mogelijk een oogverblindende website te bouwen. 

Gratis website maken met Wix

Wil je graag gratis een website maken, dan is Wix een prima optie om te proberen. Er is geen tijdlimiet voor het gratis pakket dat je met Wix kunt gebruiken. Wanneer je gebruik wil maken van professionele functies moet je de overstap maken naar een betaald pakket, deze zijn ook nog eens erg betaalbaar. 

Een nadeel van het gratis pakket van Wix is dat je geen eigen domeinnaam kan koppelen. Je krijgt hier dus de beschikking over een subdomein onder het Wix.com hoofddomein. Dit ziet er als volgt uit: accountnaam.wix.com/domeinnaam

Het meest voordelige pakket zonder advertenties en een eigen domeinnaam kost €8,50 per maand. Voor €4,50 per maand geniet je van een website onder je eigen domeinnaam, maar worden er Wix advertenties in je website vertoond. 

Wat kost een Wix website?

Het maken van een professionele website met Wix onder een eigen domein kost geld. Je kan de website eerst gratis bouwen en het platform uitproberen voordat je overstapt op een betaald pakket. De prijzen van de betaalde pakketten zijn erg betaalbaar en goedkoop voor de functies die je tot je beschikking krijgt. 

De prijzen voor een Wix website zijn als volgt:

 • €0,- Free: Alle basisfuncties onder een .wix.com subdomein met Wix advertenties
 • €4,50 Connect Domain: Website met eigen domeinnaam, maar met Wix advertenties
 • €8,50 Combo: Eigen domeinnaam, geen advertenties en voldoende opslagruimte voor kleine websites
 • €12,50 Unlimited: Eigen domeinnaam, geen advertenties en tot 10 GB opslagruimte
 • €24,50 VIP: Eigen domeinnaam, geen advertenties en tot 20 GB opslagruimte

Let op: bovenstaande prijzen zijn per maand.

Alle premiumpakketten van Wix zijn inclusief:

 • Gratis hosting
 • Eigen domein koppeling
 • Opslagruimte
 • Google Analytics
 • Support
 • Eigen favicon

Hieronder het overzicht van Wix website prijzen:

wix prijzen

Wat kost een Wix webshop?

Naast een website of portfolio kan je ook een webshop maken met het Wix platform. Voor het maken van een webshop gelden andere tarieven dan voor een website. We hebben de prijzen voor een Wix webshop dan ook even apart op een rijtje gezet.

Dit zijn de prijzen voor een Wix webshop:

 • €17,- Business Basic: 20 GB opslagruimte
 • €25,- Business Unlimited: 35 GB opslagruimte en Pro E-commerce functies
 • €35,- Business VIP: 50 GB opslagruimte, Pro E-commerce functies en VIP klantenservice

Hieronder het overzicht van Wix webshop prijzen:

wix webshop prijzen

Voorbeelden

Voordelen van de Wix websitemaker

+ Heel flexibel platform

+ Ruime keuze uit functies in de App Market

+ Goede support bij premiumpakketten

+ Gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Drag & Drop editor

Nadelen van de Wix websitemaker

Weinig flexibiliteit van betaalmethoden (webshop)

De sjablonen kan je niet zomaar wisselen

De laadsnelheid laat soms te wensen over

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak & UX
5/5
Design & Ontwerp
4/5
Meertaligheid
4/5
Functies
4.5/5
SEO (zoekmachine optimalisatie)
4.5/5
Blog
4/5
Support
4/5
Beveiliging
5/5

Website maken met Wix, een goede keuze?

Wix is uitermate geschikt voor beginnende ondernemers of kleine bedrijven. Met de drag & drop Wix editor kan je een professionele website maken zonder enige technische kennis. We kunnen het CMS van Wix zeker aanraden wanneer je snel en eenvoudig een oogverblindende website of webshop wil maken. Wil je toch wat meer op maat maken, dan is een andere websitemaker misschien meer geschikt. Hiervoor kunnen we Jimdo aanraden om te gebruiken.

Wix vs. andere websitemakers

Wil je het CMS van Wix vergelijken met andere websitemakers? Kijk dan eens naar onze reviews van JouwWeb, Webnode, Squarespace of One.com. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben we een WordPress vs Wix vergelijking gemaakt om de plus- en minpunten van deze platforms naast elkaar te leggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wix logo
Onze score:
4.4/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit