Searchmetrics review en ervaringen

Searchmetrics is een All-in-One SEO tool waar veel grote bedrijven gebruik van maken. Waarom is Searchmetrics zo populair? Lees hier ons review en kom er zelf achter!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Searchmetrics?

Searchmetrics is een All-in-One SEO tool waarmee je met het gebruik van de Suite omgeving ontzettend veel mogelijkheden en data ter beschikking krijgt om de SEO (zoekmachine optimalisatie) van je website te analyseren en verbeteren. De Searchmetrics Suite is opgedeeld in vier onderdelen, de Research Cloud, Content Experience, Site Experience en de Search Experience. Deze twee onderdelen bespreken we verder onder de video.

De Searchmetrics Research Cloud

Met de Research Cloud van Searchmetrics geniet je van een enorme database waarmee historische data is opgeslagen. Hierdoor kan je websites die niet van jou zelf zijn analyseren en onderzoeken hoe de historie van de website is geweest. Hoe heeft de website twee jaar geleden op zoekwoord X gerankt? Met de Research Cloud is deze data beschikbaar.

Searchmetrics is constant bezig om haar datasets uit te breiden. Niet alle landen zijn voor je beschikbaar, maar eigenlijk alle grote landen op het gebied van online zijn te onderzoeken. Het heet niet voor niets de Research Cloud. Het platform geeft je meer ogen om naar websites te kijken, ideaal voor je concurrentieanalyse of zoekwoordenonderzoek. 

Research Cloud screenshots

De Searchmetrics Content Expercience

Wil je de content van je website verbeteren en heb je hulp nodig bij een tool die bijna prijsgeeft wat je moet doen? Dan is de Content Experience de aangewezen SEO tool voor jou. Met de Content Experience kan je de eigen content en die van concurrenten met elkaar vergelijken en de tips vanuit de tool gebruiken om de content te (her)schrijven. 

Content Experience screenshots

De Searchmetrics Site Expercience (BETA)

Het technische SEO deel van Searchmetrics kan je terugvinden in de Site Experience. Hier kan je in duidelijke overzichten zien waar technische verbeterpunten van je website zich bevinden en wat je hieraan kan doen. Met ingeplande crawls kan je geautomatiseerd op de hoogte worden gehouden van wijzigingen binnen de techniek van de website. Ook krijg je vanuit de Searchmetrics Site Experience een goed advies over hoe de ideale websitestructuur van je website eruit zo kunnen zien wanneer het gaat over het doorgeven van linkkracht. De Site Experience is nog in beta en niet voor iedereen beschikbaar. 

Site Experience screenshots

De Searchmetrics Search Experience

Met de Search Experience maak je als het ware een project aan binnen de tool. Bij het aanmaken van het project kies je voor het domein dat je wil bijhouden, kies je welke zoekmachines je wil volgen en welke zoekwoorden er gevolgd dienen te worden door deze zoekmachines. Ook kan je het project koppelen aan je Google Search Console en Analytics accounts voor een grotere dataset. Daarnaast is het mogelijk om crawls in te plannen en updates per mail te sturen. Een groot voordeel van de Search Experience is het opstellen van je eigen dashboards. Hiermee kan je de gewenste data zoals de SEO visibility, rankings en fluctuaties rapporteren naar de klant in een custom dashboard met je logo en bedrijfsgegevens.

Search Experience screenshots

Wat kost Searchmetrics?

Searchmetrics richt zich vooral op grotere bedrijven. Dat is ook terug te zien in de tarieven voor de tool. Toch heeft Searchmetrics enkele tarieven die interessant zijn voor kleinere bedrijven. Het Research Cloud International plan kost €159,- per maand en is de beste keus omdat je beschikt over 50.000 export credits voor het exporteren van je data. Ook Kan je data verzamelen van 6 landen. Heb je meer internationale data, users of historische data nodig? Dan is een Suite pakket voor je geschikt, de prijzen hiervan beginnen op €3.000,- per maand. Hieronder een overzicht van deze prijzen:

  • Research Cloud National: €89,- per maand
  • Research Cloud International: €159,- per maand (bestseller)
  • Suite (3 versies): Op aanvraag

*Let op: wanneer je kies voor een jaarlijkse betaling bespaar je veel kosten op je Searchmetrics abonnement

searchmetrics prijzen

De voordelen van Searchmetrics

+ All-in-one SEO tool

+ Toegang tot historische data

+ Toegang tot enorme database

+ Uitgebreide analyse mogelijkheden met concrete adviezen

+ Custom dashboards voor branded rapportages

De nadelen van Searchmetrics

Hoge maandelijkse kosten

Onze Searchmetrics ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de Searchmetrics SEO tool naast elkaar gelegd en een review gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4,5/5
Prijs
3,5/5
Features
4,5/5
Support
5/5
Up-to-date data
5/5

Conclusie: Is Searchmetrics aan te raden?

Is Searchmetrics aan te raden als SEO tool voor jouw website(s)? Ja, Searchmetrics is aan te raden om te gebruiken voor je SEO werkzaamheden. Er dient echter wel rekening gehouden te worden met de hoge maandelijks of jaarlijkse abonnementskosten. Wil je weten welke SEO tool we als alternatief kunnen aanraden? Lees hier dan de SEMrush review of ContentKing review en bepaal welke tool het beste bij je past.

searchmetrics logo
Onze score:
4.5/5

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit