ContentKing SEO-tool Review en ervaringen (2020)

Iedere SEO specialist die werkt als freelancer of aan bureauzijde weet dat SEO-tools nodig zijn om organische resultaten te kunnen behalen. Met SEO-tools als ContentKing kan je op de hoogte worden gehouden van de laatste website aanpassingen die invloed hebben op de organische vindbaarheid. Onze eerlijke review en ervaring over ContentKing lees je hier!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is ContentKing?

ContentKing is een SEO-tool die je helpt bij het analyseren en monitoren van websites. Vooral het monitoren is een onderdeel waar ContentKing erg sterk in is. Met de juiste instellingen in de tool kan je notificaties krijgen van aanpassingen die aan of op de website zijn gedaan. Als SEO specialist blijf je zo op de hoogte van wijzigingen waar je op voorhand niets van wist. Altijd handig!

Wat doet ContentKing?

De eerste grote zin die je op de website van ContentKing gaat zien is “Zoekmachines slapen niet” en dat is precies waar deze SEO-tool zich op richt. Met de 24/7 monitoring en alerts functies van ContentKing kan je up-to-date blijven van de laatste wijzigingen die er hebben plaatsgevonden. Het real-time SEO auditing, zoals ze het zelf noemen, is erg populair onder SEO specialisten. Is er een bijvoorbeeld een pagetitle aangepast of is er een canonical-tag gewijzigd, met ContentKing krijg je direct een melding en kan je als SEO specialist ingrijpen waar dat nodig is.

Wat kost ContentKing?

Bij ContentKing kan je verschillende pakketten kiezen of je eigen pakket laten samenstellen aan de hand van het aantal pagina’s dat je wil monitoren. Binnen het SEO-wereldje zijn er ontzettend veel betaalde tools. ContentKing is er een van. De pakketten van ContentKing liggen qua prijsstelling niet zo heel hoog. Voor €29,- per maand kan je al 1000 pagina’s monitoren middels het basispakket. Betaal je per kwartaal of jaar, dan krijg je korting.

In het onderstaande overzicht kan je de standaard features per pakket vinden. De volgende pakketten zijn bij ContentKing af te sluiten:

  • Basic: €29 p/m
  • Standard: €79 p/m
  • Pro: €139 p/m
  • Enterprise: Op aanvraag

contentking prijzen

De voordelen van ContentKing

+ All-in-one SEO tool

+ Overzichtelijke interface

+ 24/7 real-time monitoring

+ Betaalbare pakketten

+ API koppelingen met verschillende integraties (o.a. Google Analytics, Google Search Console, Google Data Studio etc.)

De nadelen van ContentKing

Hoge serverload waardoor serevercapaciteit onder druk komt te staan

Onze ContentKing ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de ContentKing SEO tool naast elkaar gelegd en een beoordeling gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4/5
Prijs
4,55/5
Features
5/5
Support
5/5
Serverload
3/5

Is ContentKing aan te raden als SEO tool?

Ben je een SEO specialist en wil je graag op de hoogte blijven van de laatste on- en offpage wijzigingen van websites? Dan is ContentKing absoluut aan te raden als SEO tool. Voor nieuwe ideeën, zoekwoordenonderzoeken of analyses is deze tool iets minder geschikt. Wel kan je met ContentKing altijd bovenop de laatste wijzigingen zitten en kan je dus inspelen op ontwikkelingen die zich voordoen op de website. 

contentking logo
Onze score:
4.3/5
versio logo

De beste hosting provider voor jouw website in Nederland!

Download gratis SEO e-book

Lees de laatste SEO tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit