ContentKing SEO-tool review en ervaringen

Iedere SEO specialist die werkt als freelancer of aan bureauzijde weet dat SEO-tools nodig zijn om organische resultaten te kunnen behalen. Met SEO-tools als ContentKing kan je op de hoogte worden gehouden van de laatste website aanpassingen die invloed hebben op de organische vindbaarheid. Onze eerlijke review en ervaring over ContentKing lees je hier!

Ontvang gratis SEO e-book

ContentKing: De real-time SEO Auditing Tool

SEO specialisten weten dat iedere wijziging aan een website of pagina gevolgen kan hebben voor de organische vindbaarheid. Ook komt het met enige regelmaat voor dat de SEO specialist of online marketeer niet op de hoogte wordt gesteld van de wijzigingen die zijn doorgevoerd. Een tool die meldingen maakt van wijzigingen binnen de website is dus onmisbaar en kan heel veel schade aan de organische vindbaarheid voorkomen. Met deze meldingen kan je namelijk direct ingrijpen wanneer de aanpassing niet correct of juist tegen het SEO advies in is doorgevoerd.

ContentKing is een SEO-tool die je helpt bij het real-time analyseren en monitoren van websites. Vooral het monitoren is een onderdeel waar ContentKing erg sterk in is. Met de juiste instellingen in de tool kan je notificaties krijgen van aanpassingen die aan of op de website zijn gedaan. Als SEO specialist blijf je zo op de hoogte van wijzigingen waar je op voorhand niets van wist. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen en kan je direct inspelen op eventuele fouten die je tegenkomt.

Wat doet ContentKing?

De eerste grote zin die je op de website van ContentKing gaat zien is “Zoekmachines slapen niet” en dat is precies waar deze SEO Auditing Tool zich op richt. Met de 24/7 monitoring en alerts functies van ContentKing kan je up-to-date blijven van de laatste wijzigingen die er hebben plaatsgevonden. Het real-time SEO auditing, zoals ze het zelf noemen, is erg populair onder SEO specialisten. Is er een bijvoorbeeld een pagetitle aangepast of is er een canonical-tag gewijzigd, met ContentKing krijg je direct een melding en kan je als SEO specialist ingrijpen waar dat nodig is.

Praktische tips in één handig overzicht

Met de ContentKing SEO Auditing Tool kan je meer dan alleen meldingen krijgen wanneer wijzigingen zijn opgemerkt. In het dashboard van de tool kan je ook terecht voor praktische tips welke je websitebreed of per pagina kan doorvoeren. Per pagina of websitebreed krijg je een score per onderdeel. Een totaalscore wordt berekend van 0 tot 1.000 en wanneer alle onderdelen correct zijn ingesteld zal de ‘conditie’ score van de website hoger worden. Je kan hierin zelf aangeven welke onderdelen je wel of niet mee wil nemen in de totaalscore. Als SEO specialist zijn bepaalde onderdelen voor jou belangrijker dan andere onderdelen. 

contentking tips

In de bovenstaande afbeelding zie je de score er pagina, maar ook is het mogelijk de ‘health’ per segment van de hele website te analyseren. Deze segmenten worden onderverdeeld in categorieën waarmee je kan zien hoe veel pagina’s er categorie voor verbetering vatbaar zijn. 

contentking condition score

Notificaties met ContentKing Alerts

Zoals eerder al gemeld is ContentKing erg handig te gebruiken voor notificaties wanneer er wijzigingen aan of op de website worden herkent. Middels ContentKing Alerts krijg je van deze wijzigingen een melding in je mailbox en kan je dus direct actie ondernemen. Een ander groot voordeel is dat ContentKing een cloud-based platform is dat niet op je PC gedownload hoeft te worden. De tool werkt dus altijd, ook wanneer jij je computer al hebt afgesloten. Er is echter wel een Chrome-extensie beschikbaar die direct verbeterpunten zal tonen wanneer je deze gebruikt voor de website van een klant die ook in ContentKing geregistreerd staat.

Wat kost ContentKing

Bij ContentKing kan je verschillende pakketten kiezen of je eigen pakket laten samenstellen aan de hand van het aantal pagina’s dat je wil monitoren. Binnen het SEO-wereldje zijn er ontzettend veel betaalde tools. ContentKing is er een van. De pakketten van ContentKing liggen qua prijsstelling niet zo heel hoog. Voor €29,- per maand kan je al 1000 pagina’s monitoren middels het basispakket. Betaal je per kwartaal of jaar, dan krijg je korting.

In het onderstaande overzicht kan je de standaard features per pakket vinden. De volgende pakketten zijn bij ContentKing af te sluiten:

  • Basic: €29 p/m
  • Standard: €79 p/m
  • Pro: €139 p/m
  • Enterprise: Op aanvraag

contentking prijzen

De voordelen van ContentKing

+ All-in-one SEO tool

+ Overzichtelijke interface

+ 24/7 real-time monitoring

+ Betaalbare pakketten

+ API koppelingen met verschillende integraties (o.a. Google Analytics, Google Search Console, Google Data Studio etc.)

De nadelen van ContentKing

Hoge serverload waardoor serevercapaciteit onder druk komt te staan

Onze ContentKing SEO Auditing Tool ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de ContentKing SEO tool naast elkaar gelegd en een beoordeling gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4/5
Prijs
4,55/5
Features
5/5
Support
5/5
Serverload
3/5

Is ContentKing aan te raden als SEO tool?

Ben je een SEO specialist en wil je graag op de hoogte blijven van de laatste on- en offpage wijzigingen van websites? Dan is ContentKing absoluut aan te raden als SEO tool. Voor nieuwe ideeën, zoekwoordenonderzoeken of analyses is deze tool iets minder geschikt. Daarvoor kan je misschien wel gebruik maken van een van deze 6 beste gratis SEO tools. Wel kan je met ContentKing altijd bovenop de laatste wijzigingen zitten en kan je dus inspelen op ontwikkelingen die zich voordoen op de website. We hebben ook de concurrent SEMrush beoordeeld, lees hier de SEMrush review. Andere beoordelingen lezen? Hier kan je terecht voor al onze tool reviews.

contentking logo
Onze score:
4.3/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit