VPN-aanbieders vergelijken

Vergelijk verschillende VPN-diensten en kies de aanbieder die het beste bij je past. Met onze VPN vergelijker kan je alle voor-en nadelen van de aanbieders vergelijken en de beste VPN-dienst kiezen.

Ontvang gratis SEO e-book

Vergelijk VPN diensten en kies je gewenste aanbieder

We hebben het voor je makkelijk gemaakt om de VPN diensten met elkaar te vergelijken. In het onderstaande overzicht kan je de VPN-aanbieders vinden die we uitgebreid getest hebben. We hebben de VPN diensten beoordeeld en een score van 0 tot 5 gegeven. We testen de diensten heel het jaar door waardoor deze scores up-to-date blijven en we jou het beste kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Ben je benieuwd welke VPN’s er het beste bij jou passen? Bekijk hieronder onze top-3 VPN diensten of de vergelijking van andere diensten eronder.

nordvpn logo
4.7/5
4.6/5
4.4/5

Waar letten we op bij het beoordelen van een VPN aanbieder?

Om een eerlijke en onafhankelijke vergelijking tussen de VPN providers te kunnen maken beoordelen we alle aanbieders op dezelfde onderdelen. De onderdelen waar we de VPN diensten op beoordelen zijn snelheid, gebruiksvriendelijkheid, beveiliging, servernetwerk en mogelijke extra’s die de provider te bieden heeft. Met deze manier van testen denken wij een duidelijk en eerlijk beeld te kunnen scheppen van de mogelijkheden van de provider. Per onderdeel van de beoordeling kan je hieronder lezen welke criteria we aanhouden om tot een score te komen.

Snelheid

De snelheid van de VPN dienst wordt erg serieus genomen. Hoe snel is je internetverbinding als je gebruik maakt van een VPN dienstverlener? De test die we uitvoeren is eigenlijk heel simpel: Hoe veel snelheidsverlies heeft het gebruik van VPN per aanbieder? Door het versleutelen van de internetverbinding en het dataverkeer kan dit per aanbieder enorm verschillen. Bij de een merk je bijna niets en bij de andere aanbieder is de internetverbinding ontzetten vertraagd.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe eenvoudig is het om de VPN dienst te gebruiken van de gekozen aanbieder? Is de software eenvoudig te installeren? Werkt de software goed op alle apparaten? Deze vragen stellen we ons af bij het gebruik van een provider. Een van de belangrijkste onderdelen van onze beoordeling is de gebruiksvriendelijkheid van de VPN aanbieder en de gebruikte software.

Veiligheid

Bij het gebruik van VPN diensten is de veiligheid van je data ontzettend belangrijk. Je wil toch niet dat onbekende bedrijven er met jouw data vandoor gaan? De beveiliging en het logbeheer van de VPN dienst en verbinding worden nauwlettend onder de loep genomen. Ook checken we of ons IP-adres en locatie daadwerkelijk veranderen bij het gebruik van een VPN verbinding. 

Servernetwerk

Bij het gebruik van een VPN dienst maak je gebruik van de locatie en logs van een remote server. Een voordeel van een VPN provider is dat je gebruik kunt maken van serverlocaties in verschillende landen over de hele wereld. Voor sommige streamingdiensten heb je namelijk een andere locatie nodig dan een server in Nederland. Een VPN-dienst met een groot servernetwerk kan je dus meer mogelijkheden bieden om gebruik van te maken. Toch heeft dit ook nadelen. Al deze servers hebben onderhoud nodig en dienen qua capaciteit altijd up-to-date gehouden te worden.

Naast de bovenstaande onderdelen kijken we ook naar de extra mogelijkheden die de diensten te bieden hebben.  Kan je bijvoorbeeld Torrents downloaden of Netflix kijken met de VPN software die je kiest? Met deze extra’s kan je toch net wat lekkerder bingewatch-en en genieten van je favoriete Netflix serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tunnelbear-vpn logo

Download gratis SEO e-book

Lees de laatste SEO tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit