VPN aanbieders vergelijken

Vergelijk verschillende VPN-diensten en kies de aanbieder die het beste bij je past. Met onze VPN vergelijker kan je alle voor-en nadelen van de aanbieders vergelijken en de beste VPN-dienst kiezen.

Ontvang gratis SEO e-book

Beste VPN diensten vergelijken in 2022

Wat is de beste VPN aanbieder in 2022? We hebben het voor je makkelijk gemaakt om de VPN diensten met elkaar te vergelijken. In het onderstaande overzicht kan je de VPN aanbieders vinden die we uitgebreid getest hebben. We hebben de VPN diensten beoordeeld en een score van 0 tot 5 gegeven. We testen de diensten heel het jaar door waardoor deze scores up-to-date blijven en we jou het beste kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Ben je benieuwd welke VPN’s er het beste bij jou passen? Bekijk hieronder onze top-3 VPN diensten of de vergelijking van andere diensten eronder.

nordvpn logo
4.8/5
expressvpn logo
4.7/5
4.6/5
4.4/5

VPN vergelijken: Waar letten we op?

Om een eerlijke en onafhankelijke vergelijking tussen de VPN providers te kunnen maken beoordelen we alle aanbieders op dezelfde onderdelen. De onderdelen waar we de VPN diensten op beoordelen zijn snelheid, gebruiksvriendelijkheid, beveiliging, servernetwerk en mogelijke extra’s die de provider te bieden heeft. Met deze manier van testen denken wij een duidelijk en eerlijk beeld te kunnen scheppen van de mogelijkheden van de provider. Per onderdeel van de beoordeling kan je hieronder lezen welke criteria we aanhouden om tot een score te komen.

Snelheid

De snelheid van de VPN dienst wordt erg serieus genomen. Hoe snel is je internetverbinding als je gebruik maakt van een VPN dienstverlener? De test die we uitvoeren is eigenlijk heel simpel: Hoe veel snelheidsverlies heeft het gebruik van VPN per aanbieder? Door het versleutelen van de internetverbinding en het dataverkeer kan dit per aanbieder enorm verschillen. Bij de een merk je bijna niets en bij de andere aanbieder is de internetverbinding ontzetten vertraagd.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe eenvoudig is het om de VPN dienst te gebruiken van de gekozen aanbieder? Is de software eenvoudig te installeren? Werkt de software goed op alle apparaten? Deze vragen stellen we ons af bij het gebruik van een provider. Een van de belangrijkste onderdelen van onze beoordeling is de gebruiksvriendelijkheid van de VPN aanbieder en de gebruikte software.

Veiligheid

Bij het gebruik van VPN diensten is de veiligheid van je data ontzettend belangrijk. Je wil toch niet dat onbekende bedrijven er met jouw data vandoor gaan? De beveiliging en het logbeheer van de VPN dienst en verbinding worden nauwlettend onder de loep genomen. Ook checken we of ons IP-adres en locatie daadwerkelijk veranderen bij het gebruik van een VPN verbinding.

Servernetwerk

Bij het gebruik van een VPN dienst maak je gebruik van de locatie en logs van een remote server. Een voordeel van een VPN provider is dat je gebruik kunt maken van serverlocaties in verschillende landen over de hele wereld. Voor sommige streamingdiensten heb je namelijk een andere locatie nodig dan een server in Nederland. Een VPN-dienst met een groot servernetwerk kan je dus meer mogelijkheden bieden om gebruik van te maken. Toch heeft dit ook nadelen. Al deze servers hebben onderhoud nodig en dienen qua capaciteit altijd up-to-date gehouden te worden. Naast de bovenstaande onderdelen kijken we ook naar de extra mogelijkheden die de diensten te bieden hebben.  Kan je bijvoorbeeld Torrents downloaden of Netflix kijken met de VPN software die je kiest? Met deze extra’s kan je toch net wat lekkerder bingewatch-en en genieten van je favoriete Netflix serie.

Waar zelf op te letten bij het kiezen van een VPN aanbieder?

Een aantal punten zijn erg belangrijk om mee te nemen in je beoordeling of de VPN goed bij je past. Op deze punten dien je goed te letten bij het kiezen van je VPN aanbieder:

Protocol

Welk protocol worden door de VPN aanbieder ondersteund? In de meeste gevallen is het OpenVPN protocol de beste keus. Het OpenVPN protocol is open source en ontzettend veilig. Het voordeel dat het open source is, is dat het breed ondersteund wordt. Voor heel veel verschillende devices kan er met het OpenVPN protocol gebruik gemaakt worden van de VPN dienst.

Jurisdictie

Jouw privacy wil je natuurlijk niet zomaar opgeven bij het gebruik van een VPN dienst. Een belangrijk onderdeel hiervan is de jurisdictie waar de VPN dienst onder valt. In de USA kunnen VPN aanbieders met enige eenvoud worden verplicht om de overheid te laten meekijken op het verkeer dat de VPN server gebruikt. Voor meer privacy kan je dus het beste kiezen voor een VPN provider die niet in Amerika gevestigd is.

Software

De software die door de VPN aanbieder wordt gebruikt dient aangesloten te kunnen worden op jouw apparaten waar je VPN voor wil gebruiken. Met de juiste software kan je de VPN verbinding eenvoudig gebruiken op de verschillende apparaten waar internet op wordt gebruikt.

Privacybeleid van de VPN provider

Het log en privacybeleid van de aanbieder is erg belangrijk voor jouw privacy. Sommige VPN aanbieders houden geen logs bij, kies deze als jij VPN gebruikt om je privacy te vergroten. Er zijn ook VPN services waar je geen e-mailadres hoeft achter te laten en kan betalen met Bitcoin. Anoniemer dan dat wordt het niet.

tunnelbear-vpn logo
HMA VPN

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit