SE Ranking SEO tool review

SE Ranking is een All-in-One SEO tool die je helpt om je organische prestaties van de website onder controle te krijgen en houden. Het SEO hulpprogramma is ontzettend populair. Waarom? Lees hier de review.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is SE Ranking?

SE Ranking is een all-in-one SEO tool die je helpt bij het optimaliseren van de organische prestaties van je website. Met SE Ranking beschik je over een hulpprogramma die je met alle onderdelen van SEO helpt te verbeteren. Zo biedt de tool de mogelijkheid om posities van belangrijke zoekwoorden te volgen, voert de tool een technische audit van de website uit en worden backlinks en verwijzende domeinen bijgehouden. Met deze tool kan je dus de techniek, autoriteit en content van de website analyseren en optimaliseren.

Wat doet SE Ranking als SEO tool?

Zoals in de bovenstaande intro al is vermeld kan je met SE Ranking alle drie de pijlers van SEO analyseren en optimaliseren. Als we nog even wat dieper in de mogelijkheden van SE Ranking duiken zien we dat de all-in-one tool helpt bij het analyseren van de volgende onderdelen:

 • Zoekwoorden positie tracking
 • Website audit
 • On-page SEO audit
 • Backlinks tracking
 • Backlinks monitoren
 • Zoekwoord suggesties/onderzoek tool
 • Zoekwoorden groeperen
 • Paginawijzigingen monitoren
 • Marketing plan
 • White label rapportages
 • Concurrentieanalyse
 • Social Media management
Lees hier de rest van de SE Ranking features.
 

Zoals je kan lezen is er met deze zoekmachine optimalisatie tool ontzettend veel mogelijk. Met dit uitgebreide hulpprogramma kan jij als beginner of SEO specialist aan de slag met het optimaliseren van je website. Het grootste voordeel? De tool is 14 dagen gratis uit te proberen.

Probeer SE Ranking hieronder eens uit

SE Ranking screenshots

De SE Ranking Website Audit

Als SEO specialist wil je natuurlijk snel weten wat er op technisch gebied verbeterd kan worden of hoe zoekmachines de website crawlen. Met de Website Audit functie blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen binnen de website. Deze real-time monitor zoekt de juiste balans tussen de crawl snelheid en server capaciteit. Op deze manier zal het zoekmachines als Google, Bing en Yahoo nooit in de weg zitten. Bij een tool als ContentKing kan je zelf de snelheid instellen en kan dit andere zoekmachines wel in de weg zitten wanneer de snelheid niet goed staat ingesteld. 

Met de Website Audit functie van SE Ranking kan je dus altijd checken of je gekozen strategie werkt en wat de beste te nemen stappen zijn om de organische vindbaarheid van de website te verbeteren.

Wil jij SE Ranking zelf eens uitproberen als SEO tool? 

Volg backlinks met de Backlinks Explorer

Naast de techniek en content van de website is de autoriteit één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Er zijn talloze tools die backlinks kunnen volgen, SE Ranking is er één van. Met de Backlinks Explorer kun je alle backlinks volgen welke er naar je website verwijzen. Zo zie je naar welke pagina’s de backlinks verwijzen, op welke ankerteksten deze zijn geplaatst, wat de waarde van de verwijzende domeinen is en hoe populair het externe domein op Social Media kanalen is. Aan de hand van deze linkbuilding-tool kan je een strategie uitstippelen om linkbuilding actief uit te voeren of herkennen welke spammy links er naar de website verwijzen. 

backlinks explorer SE Ranking

Wat kost SE Ranking?

Wat een abonnement bij SE Ranking kost hangt af van de frequentie waarop je de website wil laten controleren (crawlen). Hoe vaker, des te meer je gaat betalen. Dat ziet er als volgt uit:

SE Ranking prijzen

Toch is SE Ranking in verhouding met andere all-in-one SEO tools relatief goedkoop. Het grote voordeel van SE Ranking is dat je de tool 14 dagen gratis kunt uittesten. Bij SEMrush is dat bijvoorbeeld maar 7 dagen en bij Searchmetrics helemaal niet.

Wat je per maand gaat betalen hangt af van wat je nodig hebt. Het goedkoopste abonnement kan je al aanschaffen voor maar €13,80 per maand met het OPTIMUM pakket. Hiermee kan je 250 zoekwoorden volgen, 10 websites controleren en worden deze websites één keer per week gecrawld. Je rankings worden dus ook maar één keer per week ververst.

Als SEO specialist is het natuurlijk veel prettiger om je rankings vaker te kunnen analyseren om direct in te kunnen spelen op verschuivingen of Google updates. Met hetzelfde pakket en een dagelijkse crawl betaal je slechts €23,- per maand. SE Ranking is dus ook zeer betaalbaar voor de ZZP-er of kleinere bedrijven.

se ranking kosten

Met de PLUS en ENTERPRISE pakketten mag je een oneindig aantal websites toevoegen en veel meer pagina’s laten crawlen. Natuurlijk krijg je bij deze pakketten meer mogelijkheden en kan je White label rapportages maken. Met het ENTERPRISE pakket kan je ook gebruik maken van de API om een koppeling te maken met andere systemen zoals Google Data Studio. 

Wil je weten wat het jou zou kosten om gebruik te maken van SE Ranking? Bereken het zelf via deze knop.

De voordelen van SE Ranking

+ All-in-one SEO tool

+ Volg concurrenten op de voet

+ Toegang tot historische data

+ Zeer betaalbare pakketten

+ Uitgebreide analyse mogelijkheden met concrete adviezen

+ White label rapportages vanaf het PLUS pakket

De nadelen van SE Ranking

De vele mogelijkheden kunnen verwarrend werken

Onze SE Ranking ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de SE Ranking all-in-one SEO tool naast elkaar gelegd en een review gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4,5/5
Prijs
4,5/5
Features
4,5/5
Support
5/5
Up-to-date data
5/5

Conclusie: Is SE Ranking aan goede SEO Tool?

Is SE Ranking aan te raden als SEO hulpprogramma voor jouw projecten? Ja, dat kunnen we zeker. Zowel voor kleine partijen als voor grote bedrijven kunnen we de tool adviseren te gebruiken. De veelzijdigheid, enorme bak aan data en maandelijkse kosten zorgen ervoor dat we SE Ranking erg hoog hebben zitten. Wil je weten welke SEO tool we ook kunnen aanraden? Lees hier dan de SEMrush review of ContentKing review en bepaal welke tool het beste bij je past. Of probeer SE Ranking gewoon 14 dagen gratis en kom er zelf achter!

SE Ranking logo
Onze score:
4.7/5

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit