Versio vs SiteGround (2021): Welke hostingprovider is het beste?

In de wereld van webhosting voor je website of e-mail is er ontzettend veel keuze aan providers. Twee prominent aanwezige providers zijn Versio en SiteGround. Professor Marketing vergelijkt deze twee providers zodat jij makkelijker kunt kiezen.

Ontvang gratis SEO e-book

Versio vs SiteGround: Wat zijn de kosten

VersioSiteGround
Brons (€0,50/maand)StartUp (€5,99/maand)
Zilver (€1,99/maand)GrowBig (€9,99/maand)
Groot NL (€3,99/maand)GoGeek (€13,99/maand)
Expert NL (€15,00/maand)Entry (€64/maand)
Platinum NL (€25/maand)Business (€96,00/maand)
Giga NL (€40,00/maand)Business Plus (€128,-/maand)
 Super Power (€192,00/maand)

Meer over prijzen en kosten

Er zit weinig verschil in de standaard pakketten tussen Versio en SiteGround. Bij Versio kan je al gebruik maken van webhosting voor maar €0,50, hiervoor krijg je 5GB schijfruimte. Bij SiteGround stap je in voor €5,99 per maand en krijg je 10GB aan schijfruimte. Voor kleine websites is het ‘Brons’ pakket van Versio dus een voordeligere keuze. Je zit bij Versio echter wel vast aan een maximaal aantal domeinen. Bij SiteGround ga je echter al snel naar een ongelimiteerd aantal domeinen. Hieronder zijn de kosten met elkaar te vergelijken in eenvoudige overzichten.

Versio prijzen:

versio webhosting review prijzen

SiteGround prijzen:

siteground plannen & prijzen

siteground cloud hosting

Versio vs SiteGround: Onze beoordeling

Op basis van verschillende criteria hebben we beide hostingproviders naast elkaar gelegd en een sterrenbeoordeling gegeven. Hieronder kan je onze bevindingen per criteria van de providers vinden. 

Wat Versio SiteGround
Support
3/5
5/5
Schijfruimte
4,5/5
4,5/5
SSL certificaten
4,5/5
4,5/5
Beveiliging
4,5/5
4,5/5
Snelheid
4.5/5
4.5/5
Prijs
5/5
4,5/5
Totaalscore
4,3/5
4,6/5

SiteGround versus Versio: Welke is het beste?

Welke webhosting is het beste? Uit de vergelijking tussen Versio en SiteGround kunnen we de volgende conclusie trekken: Ben je van plan een kleine bedrijfswebsite te bouwen en wil je graag een stabiele webhosting? Dan is Versio een prima keuze om in te stappen. Voor weinig geld heb je al ontzettend veel mogelijkheden met webhosting van Versio. Wanneer je graag meerdere domeinen of e-mail wil hosten is SiteGround aan de winnende kant. Beide providers zijn erg goed in wat ze doen. SiteGround is echter net wat fijner voor het hosten van grotere en meerdere domeinen. 

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit