SiteGround vs Bluehost: Twee zwaargewichten met elkaar vergeleken

SiteGround en Bluehost hebben één ding gemeen: ze zijn enorm populair op het gebied van webhosting. Waarom zijn deze providers zo populair en wat hebben deze zwaargewichten met elkaar gemeen? In deze vergelijking leggen we de plus- en minpunten van de providers naast elkaar!

Ontvang gratis SEO e-book

Bluehost vs SiteGround in het kort

Dat je in de wereld van webhosting niet om deze twee zwaargewichten heen kan is inmiddels geen nieuws meer. Maar wat maakt SiteGround en Bluehost nou zo bijzonder? We vergelijken de providers en stellen ze op de proef. Zo lees je hier welke webhosting er beter is op het gebied van prijs, kwaliteit, performance en gebruiksvriendelijkheid en geven we een totaalscore voor een eerlijke vergelijking tussen SiteGround en Bluehost. Wil jij weten welke hostingprovider er wint? Navigeer hier dan direct naar onze conclusie van de vergelijking.

Bluehost vs SiteGround: de kosten

BluehostSiteGround
Basic (€3,29/maand)StartUp (€5,99/maand)
Plus (€4,96/maand)GrowBig (€9,99/maand)
Choice Plus (€5,80/maand)GoGeek (€13,99/maand)
Pro (€11,63/maand)Entry (€64/maand)
 Business (€96,00/maand)
 Business Plus (€128,-/maand)
 Super Power (€192,00/maand)

 

De verschillen tussen SiteGround en Bluehost

Wanneer je echt bewust voor de prijs kiest is Bluehost de betere keuze. Wanneer je voor kwaliteit gaat is SiteGround te beste keuze. Het verschil in prijs tussen beide hostingproviders is niet zo heel groot, toch zijn de verschillen in de mogelijkheden die je krijgt best groot vanaf het eerste pakket. Zo krijg je bij Bluehost voor maar €3,29 per maand met het Basic pakket 50 GB SSD schijfruimte waar dit bij SiteGround met het StartUp pakket voor €5,99 per maand 10 GB is. Voor de schijfruimte is Bluehost dus een betere keuze. Toch is SiteGround hier in het voordeel omdat de snelheid van de webhosting vele malen beter is dan dat van Bluehost. 

Bluehost prijzen:

bluehost wordpress hosting

SiteGround prijzen:

siteground plannen & prijzen

siteground cloud hosting

Bluehost vs SiteGround: De vergelijking

Op basis van verschillende criteria hebben we beide hostingproviders naast elkaar gelegd en een sterrenbeoordeling gegeven. Hieronder kan je onze bevindingen per criteria van de providers vinden. 

Wat Bluehost SiteGround
Support
3/5
5/5
Schijfruimte
4,5/5
4,5/5
SSL certificaten
4,5/5
4,5/5
Beveiliging
4,5/5
4,5/5
Snelheid
4/5
4.5/5
Prijs
5/5
4,5/5
Totaalscore
4,25/5
4,6/5

SiteGround versus Bluehost: Welke is het beste?

Welke webhosting is het beste? Uit de vergelijking tussen Bluehost en SiteGround kunnen we de volgende conclusie trekken: SiteGround is op alle vlakken, behalve op prijs, de beste keuze. Wil je graag een betrouwbare webhosting en vind je het niet erg om hier wat meer voor te betalen, dan is SiteGround de ideale provider voor jou. Wil je echt niet te veel betalen en toch gebruik maken van een betrouwbare partij, dan is Bluehost ook zeker aan te raden. Toch zouden wij adviseren om die paar Euro’s per maand extra neer te leggen voor de beste keuze, namelijk SiteGround.

Er zijn daarnaast nog meer webhosting providers die we ook even met elkaar vergeleken hebben. Lees hier onze SiteGround vs Versio vergelijking en kom erachter welke webhosting het beste is.

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit