Bluehost webhosting review

Bluehost is een van de bekendste webhosting providers op de markt. Maar is Bluehost ook aan te raden als hosting aanbieder? In deze review lees je alles over onze ervaring met Bluehost als hosting provider.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Bluehost?

Bluehost is een bekende hosting provider welke al ruim 20 jaar ervaring heeft op het gebied van webhosting. Het bedrijf heeft dus in de laatste jaren zeker een naam opgebouwd. Er zijn echter heel wat verschillende meningen terug te lezen over de kwaliteit van de hosting. De een is helemaal weg van de service die Bluehost te bieden heeft en de ander geeft liever de voorkeur aan een andere provider, zoals SiteGround. Waarom is dat? In deze review lees je waarom de meningen zo verschillen en wat onze ervaring met Bluehost is.

Wat kost hosting bij Bluehost?

Webhosting bij Bluehost is niet duur, maar ook niet goedkoop. Andere providers bieden goedkopere pakketten waarbij de kwaliteit in sommige gevallen ook nog eens beter is. Met de pakketten die Bluehost te bieden heeft kan je genieten van heel wat functies. Tenminste, zo noemt Bluehost dat zelf. Met Bluehost hosting krijg je toegang tot een cPanel dashboard waarbij de mogelijkheden bij Bluehost als speciale functies markeert. Echter, deze mogelijkheden krijg je bij de meeste providers die gebruik maken van cPanel.

Het grote voordeel van Bluehost is dat alle pakketten ruim voldoende schijfruimte bieden. Zo krijg je bij het ‘Basic‘ pakket al 50 GB schrijfruimte. Dit is genoeg om een webshop te hosten met honderden foto’s van hoge kwaliteit. Daarnaast beschikt ieder pakket over een SSL certificaat en kan je WordPress updates automatisch laten installeren. 

Hieronder het overzicht van Bluehost WordPress hosting prijzen.

bluehost wordpress hosting

Hieronder het overzicht van extra Bluehost prijzen.bluehost prijzen

Het grootste pluspunt van Bluehost

Waar Bluehost niet zo mee te koop loopt, maar eigenlijk wel de meest unieke feature van de provider is, is de gedetailleerde takenlijst die ze aanbieden bij het starten van een nieuwe website. De takenlijst is ontzettend handig en begeleid je op logische en eenvoudige wijze door het proces heen om je website te starten. Zo tonen ze van A tot Z de stappen waar je rekening mee dient te houden bij het opzetten van je WordPress domein en website. Ook op het gebied van SEO en design geeft de takenlijst advies waar je rekening mee dient te houden. 

De voordelen van Bluehost

+ Gedetailleerde takenlijst voor de start van je website

+ Snelle webhosting

+ Goede support (op basis van onze ervaring)

+ Gratis SSL certificaten

+ Gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Eenvoudige installatie van WordPress en updates

De nadelen van Bluehost

Prijzen zijn redelijk hoog voor wat je krijgt

Geen indicatie van locatie van datacenters (vanuit waar wordt de website gehost?)

Geen indicatie van het ‘uptime’ doel

Onze Bluehost ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de webhosting provider naast elkaar gelegd en een beoordeling gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksgemak
4/5
Schijfruimte
4,5/5
SSL certificaten
4,5/5
Beveiliging
4,5/5
Snelheid
3.5/5
Support
4/5

Is Bluehost aan te raden als hosting provider?

Ben je van plan een website te bouwen en wil je graag een goede hosting? Dan zouden we adviseren gebruik te maken van een andere partij dan Bluehost. De pakketten zijn niet zo speciaal en de prijzen liggen hoger dan die van andere providers. We zouden hier eerder de volgende twee providers aanraden. 

siteground webhosting
versio logo

Inhoudsopgave

bluehost logo
Onze score:
4.2/5

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit