SEMrush Review en ervaringen (2020)

SEMrush is één van de bekendste online marketing tools op de markt. Vanuit SEO oogpunt hebben wij de tool gebruikt en onze ervaring beschreven in deze review. Is SEMrush een goede SEO tool voor jouw project? Lees het hier!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is SEMrush?

SEMrush is een online marketing tool met een all-in-one marketing toolkit. Naast de SEO toolkit is SEMrush inmiddels uitgebreid met toolkits voor advertising, social media, content marketing en competitive research. Het platform bestaat ruim 12 jaar en heeft inmiddels meer dan 6 miljoen gebruikers. Het bedrijf beschikt over 7 kantoren verdeeld over twee continenten. SEMrush is een online marketing platform van marketeers voor marketeers. Bij Professor Marketing hebben we het SEO onderdeel van SEMrush onder de loep genomen in deze review. 

Wat doet SEMrush?

Met SEMrush als all-in-one marketing tool kan je eenvoudig nieuwe content kansen vinden, linkbuilding analyses maken en technische verbeterpunten voor je website vinden. Met SEMrush als je SEO toolkit heb je dus de drie belangrijkste pijlers van zoekmachine optimalisatie in één dashboard. 

De ‘Domain Overview’ feature in SEMrush

Wat kost SEMrush?

SEMrush staat niet bekend als de meest betaalbare marketing toolkit. Gezien de features en mogelijkheden met de SEMrush SEO toolkit krijg je wel heel veel terug voor de prijs die je moet betalen. De volgende pakketten zijn bij SEMrush af te sluiten:

  • Pro: $99 p/m (geen historische data)
  • Guru: $199 p/m (geen white label rapporten)
  • Business: $399 p/m (API toegang)

semrush prijzen

De voordelen van SEMrush

+ All-in-one SEO tool

+ Overzichtelijke interface

+ Enorm veel analyse mogelijkheden

+ Content, linkbuilding en technische ondersteuning

+ Up-to-date data voor zoekwoordenonderzoeken

De nadelen van SEMrush

Hoge maandelijkse kosten

Onze SEMrush ervaring

Wij van Professor Marketing hebben verschillende aspecten van de SEMrush SEO toolkit naast elkaar gelegd en een beoordeling gegeven. Bekijk hier onze ervaring:

Wat Onze beoordeling
Gebruiksvriendelijkheid
4,5/5
Prijs
3/5
Features
5/5
Support
5/5
Up-to-date data
4.5/5

Is SEMrush aan te raden als SEO toolkit?

Als beginnende SEO specialist of eigenaar van een website is SEMrush misschien nog wat te hoog gegrepen als het gaat om de kosten. Ben je inmiddels al wat gegroeid en is SEO één van de belangrijkste onderdelen van je business, dan is SEMrush zeker geschikt voor jouw bedrijf. 

Laat je website testen met de SEMrush audit

Binnen 5 minuten ben jij op de hoogte hoe jouw website er op SEO vlak voor staat. Doe hier de audit:

Download gratis SEO e-book

Lees de laatste SEO tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit