Geld verdienen met Facebook in 5 stappen!

Verdien geld met je Facebook Ads, pagina of groep met deze 5 stappen. Ook dit jaar valt er nog genoeg geld te verdienen met het Social Media kanaal Facebook.

SEMrush gratis proberen?

Wat is de potentie van Facebook?

Wie dacht dat Facebook afgeschreven is als Social Media kanaal voor het genereren van inkomsten zit goed mis. Ook nu nog is Facebook een kanaal waar ontzettend veel geld mee te verdienen valt. Met ruim 2,5 miljard actieve gebruikers van het platform beschikt Facebook nog steeds over enorm veel potentie. Vergeet ook niet dat Facebook in dezelfde handen is als WhatsApp en Instagram. De koppelingen met elkaar bieden zeer veel perspectief voor de toekomst. 

Hoe verdien ik geld met Facebook?

Geld verdienen met Facebook kan op meerdere manieren. De beste manieren zijn met een eigen pagina, advertenties of groep. Wil je graag geld verdienen met een groep of pagina, dan is het aantal volgers ontzettend belangrijk. Hoe meer volgers de groep of pagina heeft, des te groter je bereik en meer mensen je berichten zien. Het verzamelen van deze volgers is echter nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Later in dit artikel gaan we er dieper op in hoe je snel meer volgers kan krijgen voor je pagina of groep.

Goed, je weet nu op welke manieren je geld kan verdienen met Facebook. Maar hoe ga je dat nou in de praktijk brengen? Hierbij de 5 stappen die je kunnen helpen bij het verdienen van inkomsten via het Social Media kanaal Facebook.

1. Verdien geld met je eigen Facebook pagina

Genereer inkomsten uit je eigen Facebookpagina of fanpage. Klinkt goed toch? Zo makkelijk is dat nog niet. Na het bouwen van je eigen gratis Facebookpagina is het belangrijk volgers en likes te krijgen van mensen uit je doelgroep. De pagina kan je het beste richten op een specifieke niche met veel interesse van de doelgroep. Hoe meer mensen en minder concurrentie er zich richt op deze niche, des te groter de kans is dat jij meer volgers krijgt. Plaats in je posts verwijzingen naar affiliate links en zorg dat je volgers de producten of diensten aanschaffen waar jij naar verwijst. Jij krijgt dan een commissie per verkocht product.

Hoe krijg je meer volgers voor mijn Facebook pagina?

Het genereren van volgers is het belangrijkste doel van de pagina voordat je er geld mee kunt verdienen. Met de volgende stappen kan je snel meer volgers krijgen:

  1. Nodig je persoonlijke vrienden uit
  2. Plaats zinvolle content op je pagina en gebruik hashtags (#)
  3. Ga samenwerkingen aan met andere pagina’s in je niche en laat deze een tag naar je pagina plaatsen

2. Verdien geld met je eigen Facebook groep

Je weet nu wat een eigen pagina kan doen om geld te verdienen. Een eigen Facebook groep kan nog veel beter werken dan een eigen pagina. Bij een pagina dien je eigenlijk zelf de content te publiceren. Bij een groep kunnen de leden content plaatsen op de tijdlijn en zien andere leden van de groep dit ook. Een ander voordeel van een Facebook groep is dat de betrokkenheid groter is en er dus een grotere kans is dat men daadwerkelijk actie onderneemt na het zien van je post. Deze actie kan bijvoorbeeld zijn; het volgen van je pagina, het aankopen van een product via je affiliate link of het aanmelden voor een cursus.

Wanneer je Facebook groep een sterke community heeft opgebouwd is het redelijk eenvoudig om geld te verdienen. Je kan met de groep samenwerkingen aan gaan om gesponsorde posts te plaatsen, je krijgt dan een vergoeding voor een post die je in de groep plaatst. Bij deze posts is het belangrijk dat de emotie van de doelgroep (community) wordt meegenomen. Hoe meer men zich één voelt met de post, hoe meer het gedeeld zal worden en groter je bereik zal zijn.

Natuurlijk hoef je niet eens perse je eigen Facebook groep aan te maken om er geld mee te verdienen. Je kan bijvoorbeeld ook posts plaatsen in de groep van een ander. Met een post die beschikt over een affiliate link kan je alsnog geld verdienen zonder dat je zelf een Facebook groep beheert. 

3. Affiliate marketing via Facebook

We hebben het al even laten terugkomen bij het verdienen van geld via je Facebook groep of pagina, affiliate marketing is een manier om geld te verdienen via het Social Media kanaal. Met affiliate marketing promoot je een product of dienst van een ander en verdien jij een commissie per doorgestuurde klant of lead. Je hoeft dus niet perse een eigen product op de markt te brengen om iets te verdienen via Facebook. Affiliate marketing kan je daarnaast ook inzetten op je andere Social Media kanalen zoals Instagram, YouTube en Twitter.

Met affiliate marketing kan je dus geld verdienen via je Facebook tijdlijn, groep of pagina. Een affiliate link beschikt over een unieke trackingcode waarmee de sale of lead te herleiden is naar jouw post, pagina of groep. Op die manier kan de commissie worden toegewezen aan jouw account en kan je inkomsten genereren via je Facebook tijdlijn. Verzamel de e-mailadressen van je doelgroep en gebruik één van deze 9 beste e-mailmarketing software om nog meer uit je campagnes te halen.

4. Plaats Facebook Ads voor bedrijven

Zonder eigen pagina, groep of tijdlijn toch geld verdienen met Facebook? Zet je online marketing kennis in om andere bedrijven te helpen aan meer sales of leads middels Facebook Ads. Door het inzetten van je eigen dienstverlening kan je inkomsten genereren zonder dat je zelf op zoek hoeft naar volgers of leden van je groep. Beschik je nog niet over de juiste kennis om Facebook Ads op te zetten en te bouwen voor je klanten, lees dan dit online marketing boek en leer snel hoe je zelf Facebook Ads kunt inzetten.

Om Facebook Ads te maken heb je eerst wat oefening nodig. Hoe vaker je het doet, hoe eenvoudiger het wordt om je advertenties op te stellen en je doelgroepen te segmenteren. Hoe beter je wordt en meer omzet bedrijven halen uit je Facebook Ads, des te meer je kunt vragen voor je dienstverlening.

5. Manage Facebook voor bedrijven

Geen kennis van Facebook Ads, geen eigen pagina of groep en toch geld willen verdienen via Facebook? Dat kan! Met het beheren of managen van de pagina van een bedrijf en het plaatsen van posts zorg jij ervoor dat de pagina van het bedrijf waarvoor je werkt altijd up-to-date blijft. Veel bedrijven plaatsen posts wanneer ze er aan denken zonder enige structuur. Met een doelgerichte contentplanning en uitgestippelde Social Media strategie kan jij als manager de pagina van dat bedrijf verbeteren. Je zet je tijd en planning in om geld te verdienen als Facebook manager van andere bedrijven. 

Succesvol geld verdienen met Facebook

Ook jij kan succesvol geld verdienen met Facebook. Met één van de bovenstaande mogelijkheden kan jij extra inkomsten genereren uit dit Social Media platform. Vergroot je kennis van Facebook Ads of start een eigen pagina om een start te maken met het genereren van deze inkomsten. Natuurlijk is het niet zo dat je in no-time miljonair bent, maar de inkomsten kunnen hoog oplopen wanneer Facebook succesvol wordt ingezet. Wil jij meer leren over het inzetten van Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit