De 9 beste E-mail Marketing software in Nederland

Welke e-mailmarketing tools en software worden het meest gebruikt in Nederland en waarom? De 9 beste e-mail marketing software en tools in onze ogen kan je hier vinden!

GRATIS E-MAIL MARKETING E-BOOK

Wat is E-mail marketing?

E-mailmarketing is nog steeds één van de meest succesvolle kanalen binnen de online marketing funnel. Wie dacht dat e-mailmarketing zijn beste tijd had gehad zit er goed langs. Met behulp van e-mailmarketing zorgen 9 van de 10 bedrijven dat de klant binding krijgt met het product dat ze hebben aangeschaft of het merk waar ze zich bij hebben ingeschreven. Om e-mailmarketing op topniveau te kunnen uitvoeren heb je een e-mailmarketing software nodig. Welke ga je gebruiken? Wij hebben onze 9 favorieten op een rijtje gezet.

Wat is de beste e-mail marketing software?

Dit zijn de 9 beste e-mail marketing software van dit moment:

 1. ActiveCampaign
 2. GetResponse
 3. Mailchimp
 4. MailCamp
 5. Infusionsoft
 6. Copernica
 7. Enormail
 8. AWeber
 9. MailBlue

1. ActiveCampaign

ActiveCampaign is misschien wel het meest gebruikte platform om via e-mailmarketing nieuwe prospects binnen te halen. De grootste reden waarom ActiveCampaign zo ontzettend populair is heeft met de gebruiksvriendelijkheid te maken. Zowel voor jouw als bedrijf als naar de klant toe is de software ontzettend gebruiksvriendelijk. 

Een ander groot voordeel van ActiveCampaign is dat de software relatief goedkoop is. Andere platforms op de markt liggen qua prijs al snel een stuk hoger voor wat je krijgt. Je krijgt bij ActiveCampaign dus veel mogelijkheden voor weinig geld. Lees hier onze ActiveCampaign review.

activecampaign prijzen

2. GetResponse

Als we kijken naar de beste e-mailmarketing software waar je een alles-in-één oplossing tot je beschikking hebt, dan zou GetResponse misschien wel op de eerste positie staan. Toch is deze lijst gericht op het onderwerp e-mailmarketing. 

GetResponse is een sterk platform dat meerdere oplossingen ontwikkelt. Zo krijg je de beschikking over een CRM-systeem met webinar functie en kan je kiezen uit ruim 500 e-mailsjablonen. Het opstellen van professionele e-mails hoeft dus niet moeilijk te zijn wanneer je zo veel keuze hebt. 

GetResponse is een echte marketingmachine voor je bedrijf wanneer je het platform maximaal inzet. Het platform beschikt namelijk over de volgende functies:

 • E-mailmarketing
  • E-maildesigner
  • Autoresponders
  • E-mailstatistieken
  • Lijstbeheer
  • Transactionele e-mails
 • Conversietrechters
  • Verkooptrechter
  • Leadmagneettrechter
 • Landingspagina’s
 • Marketing Automation
 • Webinars
 • Aanmeldformulieren
 • Betaalde advertenties
  • Facebook Ads
  • Social Ads creator

Zoals je ziet, veel meer dan alleen e-mailmarketing. Wil je meer leads of sales? Test GetReponse dan eens 30 dagen gratis. Klik hier om de proefperiode te starten.

3. Mailchimp

Iedereen die bekend is met e-mailmarketing heeft wel eens van Mailchimp gehoord. De reden dat deze software wereldwijd zo populair is heeft te maken met de lage instapkosten en maandelijks terugkerende kosten van de tool. Mailchimp bestaat inmiddels ook al een hele poos en heeft zich ook ontwikkeld. Zo beschikt de Mailchimp e-mailmarketing software over een breed scala aan features welke je kunt gebruiken om jouw campagnes in te zetten. 

Een groot nadeel van Mailchimp is de support. De servicedesk is niet altijd even goed bereikbaar en reageert ook erg traag. Dat kan erg frustrerend zijn bij terugkerende problemen met je e-mailmarketing campagnes. 

4. MailCamp

Niet iedere marketeer of bureau zal direct kiezen voor MailCamp. De reden hiervoor is dat MailCamp direct haar volledige pakket aanbiedt tegen een vaste prijs. Daarna is het mogelijk om een onbeperkt aantal licenties te verdelen. Voor de kleinere ondernemers of agencies is MailCamp dus minder vriendelijk om in te stappen dan bijvoorbeeld MailChimp of ActiveCampaign.

Het grote voordeel van MailCamp is dat het software systeem je de mogelijkheid biedt om dynamische e-mail campagnes kunt opbouwen. Gedurende de lopende campagne kan je dus wijzigingen uitvoeren op basis van trends binnen het gedrag van de klant. Deze dynamische manier van e-mailmarketing is een grote meerwaarde voor je campagnes.

5. Infusionsoft

Wil je meerdere programma’s integreren in je e-mailmarketing strategie? Dan is Infusionsoft de e-mailmarketing software die past bij jouw campagnes. Het e-mail stuk is onderdeel van een overkoepelende software waarmee je een uitgebreid overzicht krijgt waar de kansen liggen binnen jouw klantgroepen en netwerk. Op basis van deze voorkeuren kan je de e-mailmarketing campagnes afstemmen en opbouwen. 

Ook hier is de software niet zo goedkoop. De maandelijkse kosten liggen al snel rond de €200,- en dan beschik je enkel nog maar over de basisfuncties. Begin je met e-mailmarketing? Dan zal je Infusionsoft denk ik nog even links laten liggen. Er zijn namelijk genoeg betaalbare software systemen en tools om in te stappen, denk aan een Mailchimp of ActiveCampaign. 

6. Copernica

Copernica staat op onze #6 omdat het software systeem erg gebruiksvriendelijk is en eenvoudige te integreren is met grote e-commerceplatforms als Lightspeed Ecomm, WordPress, Drupal en Magento. Met meer dan 5.000 gebruikers in Nederland heeft Copernica snel naam gemaakt. De marketing software is beschikbaar in meerdere talen en is eenvoudig te gebruiken voor het opzetten van je nieuwsbrieven, webpagina’s of A/B testen. Met de drag & drop editor heb je een professionele nieuwsbrief zo opgesteld.

7. Enormail

Enormail is een e-mailmarketing platform dat de gebruiksvriendelijkheid van gebruikers hoog in het vaandel heeft staan. Dat is ook te merken aan de zeer duidelijke interface voor het opbouwen van e-mail campagnes. Een ander groot voordeel van Enormail is dat de interface volledig in de Nederlandse taal is. Dat maakt het voor jou als ondernemer of ZZP-er erg prettig werken met deze zeer goedkope e-mailmarketing software aan de slag te gaan. 

8. AWeber

AWeber is een platform dat nog niet helemaal met de tijd is meegegaan. Het software systeem is inmiddels redelijk verouderd en daarom wat minder populair geworden. Toch is AWeber sterk aan te raden als e-mailmarketing software voor jouw campagnes. Waarom? AWeber kan aan ontzettend veel andere tools en programma’s gekoppeld worden. Hierdoor kan je profiteren van meerdere tools tegelijkertijd en je netwerk aanspreken waar dat nodig is.

Lees hier onze uitgebreide AWeber review.

9. MailBlue

ActiveCampaign en MailBlue worden met enige regelmaat met elkaar vergeleken. MailBlue is namelijk een uitstekend alternatief voor ActiveCampaign en is volledig in het Nederlands beschikbaar. MailBlue is in werkelijkheid ook partner van ActiveCampaign, dus het is logisch dat er veel overlap tussen de twee software systemen zit. 

Beschik je over een WordPress website en wil je graag gebruik maken van e-mailmarketing? Dan kan je de MailBlue plugin downloaden en direct integreren in je WordPress website. Tegen een zeer scherpe prijs kan jij al aan de slag met e-mailmarketing.

Je e-mailmarketing campagnes uitbreiden met je eigen programmeer-skills? Lees hier welke 10 websites je kan gebruiken om gratis te leren programmeren.

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!