Gratis leren programmeren met deze 10 websites!

Wil jij graag aan de slag met het bouwen van websites of apps, maar heb je geen kaas gegeten van programmeren? Met deze 10 websites kan jij gratis leren programmeren en aan de slag met de bouw van je coole idee!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is programmeren?

Programmeren is kort gezegd het geven van opdrachten of instructies aan een computer. Deze computer kan de taal die je spreekt (programmeertaal) omzetten in functies en deze functies uitvoeren. De developer, ook wel programmeur genoemd, geeft deze opdrachten aan de computer. Deze opdrachten zijn te geven in verschillende codetalen, bijvoorbeeld HTML, CSS, Javascript, jQuery en Python. Wil jij deze opdrachten of instructies ook aan een computer kunnen geven? Bekijk hier dan de 10 websites om gratis te leren programmeren.

1. Code Academy

Met meer dan 25 miljoen gebruikers is Code Academy het meest populaire platform om de programmeertaal te leren. Op de website van Code Academy kan je kiezen uit verschillende type programmeertalen. Zo kan je zelf bepalen wat je wil leren: HTML, CSS, PHP, Python, Ruby, Ruby on rails, AngularJS of Java. Code Academy is erg gebruiksvriendelijk en leert je al snel de fijne kneepjes van het programmeren.

codeacadamy gratis programmeertool

2. Khan Academy

Alles wat je moet weten over programmeren leer je bij Khan Academy. Met de community achter het platform kan je reageren of video’s of leren van de reacties die er al onder zijn geplaatst door vorige gebruikers. Het voordeel van Khan Academy is dat zij ook aandacht schenken aan de problemen die je kan tegenkomen bij het programmeren en hoe je deze kunt oplossen.

3. edX

Het leerplatform edX is een grootschalig open source non-profit organisatie die is opgericht door het Massachusetts Insitute of Technology en Harvard University. Deze samenwerking heeft geresulteerd in meer dan 1.900 cursussen in vakken als geesteswetenschappen, wiskunde en informatica. Met een enorm aanbod aan cursussen over HTML en CSS, Java, jQuery, C ++, C #, Python, SQL en mobiele app-ontwikkeling kan jij genoeg leren over programmeren. Daarnaast is het mogelijk om je werk gratis te laten controleren en een officieel certificaat te ontvangen (betaald). 

edx progammeer cursussen

4. Coursera

Ook hier is een samenwerking tussen de beste universiteiten ter wereld de basis van het platform. Met Coursera kan je leren programmeren in verschillende onderwerpen; van robotica tot Python. De lesprogramma’s van universiteiten zijn beschikbaar gesteld op dit platform. Daardoor kan je inmiddels ruim 1.700 verschillende gratis programma’s vinden waarmee jij kunt leren programmeren. Ook kan je een certificaat in ontvangst nemen na het afronden van een cursus, helaas is deze niet gratis.

coursera programmeer cursussen

5. Code Conquest

Waar moet je beginnen met het leren van programmeren? Dat is een lastige vraag die Code Conquest zeer serieus neemt. Bij Code Conquest nemen ze je mee op reis in de wereld van het programmeren. Ben je op zoek naar een gids voor het leren van programmeren? Dan is Code Conquest het aangewezen platform. Bij Code Conquest hechten ze waarde aan het doel waarom jij wil leren programmeren en begeleiden ze je naar de taal die je nodig hebt. 

6. GA Dash

Wil je je programmeer-skills graag naar een hoger niveau tillen? Met GA Dash krijg je direct wat kleine projecten toegewezen waar je vaardigheden op de proef worden gesteld. Ze vragen je bijvoorbeeld om met CSS een robot te ontwerpen of een eigen digitale portfolio te maken. Deze skills kan je in de realiteit ook nodig moeten hebben. Je past je vaardigheden dus toe met het gevoel dat je echt aan iets aan het bouwen bent.

ga dash programmeer cursus

7. The Code Player

Voor de leergierige, van de allerbeste. Bij The Code Player leer je van de absolute top. Je krijgt inzichten hoe andere programmeurs codes opbouwen vanaf scratch en kan je zelf direct aan de slag. Als je graag aan de slag wil gaan met HTML, CSS, Javascript en jQuery, dan is The Code Player een mooi begin aan jouw programmeer carrière. 

the code player gratis programmeren

8. Code.org

Ben je op zoek naar een gratis programmeercursus of website en vind je gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk? Dan is Code.org zeer geschikt om het programmeren te leren. Deze speelse tool is eigenlijk gericht op kinderen, maar is ook zeer geschikt voor de beginner. Het leuke is dat je kan leren programmeren met codes en verschillende dingen kunt bouwen in de wereld van Star Wars of Minecraft. 

code.org programmeren

9. The Odin Project

Leer gratis programmeren en krijg direct praktische tips die je kan doorvoeren om het net wat beter te maken. The Odin Project geeft je die tips tijdens het leren van het programmeren. Je bouwt aan je eigen persoonlijke leerdoelen en daarom is The Odin Project zo populair. Zie je het even niet meer zitten, dan zorgt The Odin Project voor die ene prikkel om toch door te gaan. 

the odin project cursus

10. Google Android Training

Last but not least: Google Android Training. De naam zegt het al, deze training gaat over het bouwen van applicaties voor Android apparaten. Heb je altijd al een Android App willen bouwen? Dan is deze gratis training echt iets voor jou! Je krijgt met deze training handige tips die je direct kan toepassen in de bouw van je applicatie. 

google android training

Liever een website maken met een website bouwer?

Wil je weten welke website maker het beste past bij jouw nieuwe website? Lees hier onze websitemaker reviews en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit