Visual Composer & WPBakery pagebuilder, de verschillen uitgelegd.

Wat is het verschil tussen WPBakery en Visual Composer? Een goede vraag! We leggen je in dit artikel uit waar de verwarring vandaan komt en wat echt het verschil tussen deze twee programma’s is.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is het verschil tussen Visual Composer en WPBakery?

Kort gezegd: Visual Composer is een Website Builder en WPBakery is een Page Builder. Is dit niet gewoon hetzelfde? Nee dat is het niet. En juist dat verschil lichten we toe in dit artikel.

  • Visual Composer = Website Builder
  • WPBakery = Page Builder

De makers van de plugins hebben een video gemaakt om de verschillen nog even wat duidelijker uit te leggen. Bekijk hier de video:

Waar komt de verwarring tussen beide plugins vandaan?

De verwarring tussen deze twee losse WordPress plugins is ontstaan door de naamgeving van de plugins. Na de oprichting van WPBakery Page Builder in 2011 is de naam aangepast naar Visual Composer. Er werd daarna een nieuw product ontwikkeld, namelijk de Website Builder, welke een naam moest krijgen en hebben de makers besloten om de naamgeving van beide plugins weer te wijzigen. De Website Builder kreeg de naam Visual Composer en de Page Builder kreeg de naam WPBakery. 

Zit er dan verschil tussen een Website Builder en Page Builder?

Ja, daar zit zeker verschil in. De WPBakery Page Builder is met enige regelmaat onderdeel van een WordPress thema dat je aanschaft waarmee je pagina’s kunt bouwen. Je kunt hiermee dus geen headers of footers instellen. Met Visual Composer Website Builder heb je eigenlijk geen thema nodig. Hiermee kan je headers, footers, sidebars en pagina’s volledig zelf maken. Met de templates bibliotheek van Visual Composer kan je ook kant-en-klare templates downloaden en gebruiken.  

Visual Composer: drag and drop editor voor WordPress De Visual Composer Website Builder editor

Is Visual Composer of WPBakery beter?

Dat hangt af van de wensen die je hebt. Met Visual Composer beschik je enkel over een front-end editor. Deze werkt erg makkelijk en kan je middels het drag & drop systeem eenvoudig websites maken. Wil je enkel pagina’s kunnen editen en gebruik maken van een bank-end editor? Dan is WPBakery Page Builder meer geschikt voor jou. Mocht je de headers en footers ook zelf willen aanpassen, dan is Visual Composer meer geschikt voor jou. 

Maintaining WPBakery Page Builder Compatibility with WPML - WPML De WPBakery Page Builder back-end editor

Wat is onze aanrader?

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit