Wat is een backlink analyse?

SEO specialisten zweren er bij, een backlink analyse. Wat is het eigenlijk en wat kan je er uiteindelijk mee?

Ontvang gratis SEO e-book

Backlink analyse

Een backlink analyse geeft je een goed overzicht waar jij een backlink van ontvangt. Tijdens een backlink analyse wordt jouw website onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar wat voor soort websites naar je linken, welke websites goed en niet goed zijn, met welke anchor tekst de website naar je linkt en of ze wel naar bestaande pagina’s linken.

Met een backlink analyse krijg je een beter inzicht waar de kansen bij jouw website liggen om nog beter te kunnen scoren in de rankings van zoekmachines.

Een goede tool om je linkprofiel in kaart te brengen is SEMrush. Probeer SEMrush gratis uit.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Wat kan je ermee?

Wanneer je beschikt over een eigen website of webshop wil je natuurlijk goed gevonden worden in Google. Dit kan doormiddel van SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Een belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. Linkbuilding is het verzamelen van backlinks van andere, relevante websites die naar jouw website verwijzen. Hoe meer kwalitatieve en relevante websites naar jouw site verwijzen, des te meer autoriteit je krijgt en hoger zal ranken in de zoekresultaten van Google.

Met een backlink analyse kan je in kaart brengen welke backlinks er al naar je website verwijzen en welke er naar je concurrenten verwijzen. Op deze manier kan je een linkbuilding strategie bedenken om backlinks te verzamelen en de strijd met je concurrentie aan te gaan.

Een goede tool om je linkprofiel in kaart te brengen is SEMrush. Probeer SEMrush gratis uit.

We hebben ook een uitgebreide review geschreven over deze tool. Lees hier onze SEMrush review.

Je eigen website maken?

Wist je dat je heel eenvoudig een eigen website kunt maken? Het kan tegenwoordig zelfs helemaal gratis. Lees hier hoe je zelf een gratis website kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Recente artikelen

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit