Wat is een Algoritme?

Een algoritme bestaat uit specifieke instructies, regels of formules die ervoor zorgen dat een invoer een bepaalde uitvoer heeft. Algoritmes worden vaak gebruikt bij berekeningen en dataverwerking om problemen op te lossen.

Ontvang gratis SEO e-book

Waar komt de naam Algoritme vandaan?

De naam algoritme komt van de naam Al-Khwarizmi; een Arabische wiskunde die een belangrijk boek over Indische getallen schreef. Dit publicatie van dit boek was de introductie van het getallenstelsel wat we vandaag de dag gebruiken. 

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Algoritme en online marketing

In de online marketingwereld krijg je te maken met algoritmes. Zo hanteren zoekmachines een algoritme voor het bepalen van de positie van de zoekresultaten (SERP) op een bepaald keyword. Het algoritme van een zoekmachine als Google is mysterieus. Niet gek ook want als iedereen precies zou weten hoe het Google algoritme werkt, zou hier goed misbruik van worden gemaakt.

Online marketeers zijn altijd druk in de weer met het testen en uitproberen van nieuwe optimalisaties en aanpassingen, zowel binnen de SEO als SEA disciplines. Zo ontdekken we steeds meer puzzelstukjes van het Google algoritme waarmee klanten van online marketing bureaus nog beter geholpen kunnen worden. 

Google algoritme updates

Het algoritme van Google is de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn in het verleden diverse updates van het algoritme geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Pinguïn update (waarbij websites met veel spamlinks werden geraakt), de Panda update (om websites met low quality content tegen te gaan) en de Hummingbird algoritme update (er werd meer aandacht besteed aan de betekenis achter woorden).

Wil jij beter gevonden worden met het huidige algoritme van Google? Lees dan hier de SEO trends voor 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Recente artikelen

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit