Wat is de beste webhosting voor 2021?

Een website of webshop starten in 2021? Heb je je dan wel eens verdiept in webhosting voor je nieuwe project? Lees hier welke webhosting het beste is voor jouw website in 2021!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat heb je nodig?

De belangrijkste vraag die gesteld moet worden voor het kiezen van de juiste hosting provider. Begin je een website of webshop en hoe veel schijfruimte heb je nodig? Heb je deze vraag beantwoord, dan kan je beginnen met webhosting vergelijken. 

Ben je van plan een WordPress website te bouwen en wil je gebruik maken van een stabiele hosting provider? Dan is SiteGround een echte aanrader. Lees hier onze onafhankelijke SiteGround review.

Voor het maken van een webshop heb je meer schijfruimte nodig. Tenminste wanneer je van plan bent meerdere producten te verkopen. Ook hier is SiteGround onze nummer één keuze. 

Een andere optie voor webshops is het kiezen voor een all-in-one webshop-platform zoals Jimdo. Een all-in-one webshop-platform is gebruiksvriendelijk en scheelt veel gedoe. Je geniet enkel niet meer van de volledige vrijheid die je bij een open-source platform als WooCommerce, Joomla of Magento hebt. 

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Wat kost webhosting per jaar?

Het StartUp pakket van SiteGround, dat speciaal voor WordPress websites en webshops is opgezet, start bij een maandelijkse prijs van €5,99 per maand. Dat komt neer op €71,88 per jaar. Met dit goedkoopste pakket geniet je van 10 GB schijfruimte en krijg je een gratis SSL-certificaat voor je webshop. 

Probeer SiteGround 30 dagen. Niet goed, geld terug!

overzicht siteground kosten

Beste VPS hosting in 2021

VPS (Virtual Private Server) hosting heb je nodig wanneer je een afgeschermde omgeving binnen een fysieke server heen wil. Je krijgt hiermee de volledige vrijheid om instellingen te wijzigen of services te draaien. Dit is erg prettig wanneer je website of webshop erg zwaar weegt en je geen gebruik wil maken van een shared server. 

Met VPS webhosting heb je meer controle over je instellingen en capaciteit. Daarnaast hoef je geen fysieke server aan te schaffen en bespaar je dus veel kosten. VPS hosting is dus ook nog eens een stuk voordeliger.

De beste VPS hosting provider is SiteGround. Probeer SiteGround. Inclusief 30 dagen geld terug garantie.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van de juiste webhosting provider moet je letten op een aantal belangrijke aandachtspunten, namelijk:

  • Is een SSL-certificaat inbegrepen?
  • Is er voldoende schijfruimte?
  • Is er voldoende harddisk ruimte?
  • Krijg je FTP toegang?
  • Hoe veel domeinen mag je registreren binnen het pakket?
  • Hoe veel e-mailaccounts mag je toevoegen binnen het pakket?
  • Wat is het aantal toegestane subdomeinen?
  • Is er een mogelijkheid tot het maken van back-ups?
  • Hoe snel is de server en downtime?

Al deze vragen zijn belangrijk om een keuze te maken tussen verschillende providers. Op basis van je wensen is het eenvoudig om een selectie te maken tussen de hosting aanbieders en daarna een juiste keuze te maken. 

Vergelijk verschillende hosting providers

Je weet inmiddels wat in onze ogen de beste provider is voor je website of webshop. Toch zijn er veel verschillen tussen de providers te vinden en kan de keuze vallen op een andere partij. Zo kan je hier onze reviews van hosting providers lezen en ervaren wat de specifieke kwaliteiten van iedere hosting zijn. 

Liever direct vergelijken? Lees dan hier onze webhosting vergelijkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!