See, Think, Do, Care: Het customer journey model!

Marketing modellen zijn soms complex of worden te complex gemaakt. Met het STDC model graaf je dieper in de behoeften van de klant en beantwoord je de vraag: Wat wil de klant nou eigenlijk echt? Met het See, Think, Do, Care model van Google speel je in op deze vraag en kan je de beste customer journey creëren. 

Gratis conversie e-book ontvangen?

Wat is het See, Think, Do, Care model?

Als (online) marketeer krijg je met allerlei soorten en type klanten te maken. Met het See, Think, Do, Care marketing model dat Avinash Kaushik (oud medewerker van Google) heeft ontwikkeld kun je beter inspelen op de behoefte van je klant afhankelijk van de fase waarin hij of zij zit. De fasen van het STDC model zien er als volgt uit:

see think do care model

Altijd weer die irritante marketing banners als je een product niet hebt gekocht of als je dit product zelfs wel hebt gekocht? De remarketingcampagnes van deze partijen worden niet efficiënt ingezet want jij hebt geen interesse of bent al voorzien. Door de klant in de juiste fase te plaatsen kan je remarketing inzetten waarbij de klant er wel iets aan heeft om jouw banners te zien. Hoe? We gaan er even wat dieper op in.

Verhoog de conversieratio van bezoekers

Je zet misschien al Google Ads, Facebook Ads of e-mailmarketing in. Je trekt dus al bezoekers naar je website, maar converteren deze ook? Het omzetten van websiteverkeer naar klanten is het doel. Het is dus enorm belangrijk dat je de juiste doelgroep weet te bereiken en te verleiden om op jouw advertenties te klikken. Het bepalen van de doelgroep en het segmenteren van de bezoekers in de STDC fasen is erg belangrijk voor het efficiënt inzetten van je campagnes. 

Het See, Think, Do, Care model van Google is opgebouwd als een soort funnel waarbij de de fasen elkaar versterken. De See en Think fase zorgen voor de Do fase waarbij de Do fase weer zorgt voor de Care fase. Zo vult iedere fase in het model elkaar aan en voedt het elkaar. Het belangrijkste om het model in te kunnen zetten zijn de See en Think fase. Het aantrekken van de bezoekers en het analyseren van het gedrag van deze bezoekers bepalen uiteindelijk de Do en Care fase. Aan de hand van de data kan je de customer journey van elke doelgroep optimaliseren.

see think do care funnel model

Het See, Think, Do, Care model is gericht op de intentie van de bezoeker in plaats van enkel product georiënteerd, zoals het AIDA model. Veel organisaties richten zich te veel op de ‘Do’ fase. Dit is het aankoopmoment of het moment dat iemand overgaat tot een conversie, zoals een lead. De klantreis, ofwel customer journey, is bij het STDC model veel belangrijker dan enkel het conversiemoment. Door de klantreis onder de loep te nemen kan er veel meer rendement gehaald worden uit de campagnes die draaien en dus de ‘Do’ fase optimaliseren.

De voordelen van het See, Think, Do, Care model:

  • Bereik de doelgroep gedurende de volledige customer journey
  • Kom in iedere fase in contact met je (potentiële) klant
  • Stem de content concreet af op de betreffende fase van de doelgroep
  • Stel KPI’s op per fase en pas hier de advertenties op aan
  • Toon de juiste boodschap aan de doelgroep in de betreffende fase

Het STDC-model in het kort:

  1. SEE: de bezoeker komt voor het eerst in contact met je website en bedrijf. Hij of zij bekijkt wat je te bieden hebt.
  2. THINK: de bezoeker komt een product of dienst tegen die hem of haar kan helpen bij het vervullen van de behoefte.
  3. DO: de bezoeker weet het zeker; jouw product of dienst is de oplossing voor zijn of haar behoeften. De bezoeker staat op het punt om te converteren.
  4. CARE: de conversie is geweest, de bezoeker heeft waar hij of zij naar op zoek was en nu wil je de bezoeker bij je houden. Wat kan jij bieden om van de klant een fan te maken?

Het STDC-model inzetten voor de customer journey

Nu je weet wat het See, Think, Do, Care model is wordt het tijd deze in te gaan zetten voor je eigen campagnes om de customer journey van de bezoeker te optimaliseren. Bij het optimaliseren van je customer journey kan je gaan nadenken aan de boodschap die je geeft met je advertenties en hoe je de landingspagina gaan inrichten. Om je hiermee op weg te helpen geven we je een gratis e-book waarbij jij erachter kan komen hoe je meer sales en leads kan realiseren met het STDC-model. Download hier gratis de e-book:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!