Hoe installeer je een SSL certificaat?

Om een SSL certificaat te kunnen gebruiken op je website dien je deze te installeren. In deze handleiding leggen we je uit hoe je een SSL certificaat installeert op de webhosting servers van Versio.

SEMrush gratis proberen?

Waarom webhosting van Versio?

Bij Professor Marketing houden we van Nederlandse bedrijven die goed werk leveren. Versio is een hosting provider die in onze ogen zich uitstekend profileert op de markt van webhosting. De prijzen zijn goed, de mogelijkheden zijn prima en je hebt er zelf de controle over je hosting met een Direct Admin omgeving.

Lees hier onze volledige Versio review en ervaringen.

Het SSL certificaat installeren

Bij Versio dien je eerst de SSL-optie ingeschakeld te hebben om gebruik te kunnen maken van het certificaat. Je kan dit doen binnen je webhosting of reseller-pakket.

Wil je weten wat deze pakketten kosten? Bekijk dan hier de Versio prijzen.

ssl certificaat installeren versio

Zo activeer je het SSL certificaat:

 1. Log in bij je klantenpaneel
 2. Klik op ‘Mijn producten’
 3. Klik vervolgens op ‘Webhosting’ of ‘Reseller hosting’ (afhankelijk van je gekozen pakket)
 4. Klik in het overzicht op de webhosting waar je het certificaat voor wil instellen
 5. Zet naast ‘SSL beheer’ de schuifknop op ‘Aan’

Binnen het reseller-pakket dien je het SSL certificaat per user in je Direct Admin omgeving in te schakelen. Hieronder het stappenplan hoe je dat kan doen.

Het stappenplan voor resellers

Stap 1. Aanmaken van een CSR-code

Voor het aanmaken van een CSR-code dien je in te loggen in DirectAdmin. De inloggegevens van het hostingaccount heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen.

Volg vervolgens onderstaande stappen:

 1. Login in op Direct Admin.
 2. Klik op je domeinnaam.
 3. Onder het kopje advanced features in het hoofdmenu van Direct Admin klik je op SSL Certificates.Advanced Features in Direct Admin

 4. Selecteer het vakje naast Create A Certificate Request.
 5. Vul de gegevens in over je bedrijf.
 6. De common name verwijst naar het adres van je website dat naar het SSL certificaat zal gaan. Je website zal slechts op dit adres veilig zijn.
 7. Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
 8. Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256. Ingevuld krijg je dan het volgende te zien:

Versio Direct Admin voorbeeld

Wanneer je klaar bent, klik je op save aan de onderkant van het scherm. De CSR-code wordt nu weergegeven:

SSL certificaat code

Kopieer deze tekst (inclusief de “BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST” secties) naar een platte tekst editor zoals Notepad en sla dit bestand op. Deze CSR-code heb je nodig wanneer je een certificaat koopt.

Stap 2. Koop een SSL certificaat

Een SSL certificaat kost geld, maar is niet duur. Voor maar €4,99 kan je al genieten van een beveiligde website. SSL certificaat kopen? Dat kan hier

Na de aankoop van het SSL certificaat kan je direct verdergaan met stap 3 van deze handleiding. Het SSL certificaat kan je vinden in jouw klantenpaneel onder Mijn producten > SSL certificaten > Overzicht. Door te klikken op het vergrootglas kom je in de omgeving waar de CSR code gebruikt kan worden.

Stap 3. Installeer het certificaat

Het certificaat wat je ontvangt is een .zip bestand. In dit zip bestand vindt je drie certificaat bestanden. Deze bestanden kun je openen met een texteditor zoals Notepad. De inhoud van deze bestanden heb je nodig om het certificaat te installeren. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Login Direct Admin in.
 2. Klik op je domeinnaam.
 3. Klik onder advanced features op SSL Certificates.
 4. Selecteer paste a pre-generated certificate and key.
 5. Onder de “RSA PRIVATE KEY” die er staan voeg je de inhoud van het bestand “www_domein_nl.cert” toe en klik op save.

Mocht je ook nog een AAA_certifiate_services.crt bestand hebben, dan is het mogelijk de inhoud hiervan onder de RSA PRIVATE KEY toe te voegen.

Afbeelding.4

Stap 4. Het CA Root certificaat installeren

Ga terug naar het SSL Certificates menu en klik helemaal onderaan de pagina op click here to paste a CA Root Certificate.

Selecteer “Use a CA Cert” en plak de inhoud van Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA in het witte veld. Daaronder plaats je de code van het bestand USERTrust_RSA_Certification_Authority.

SSL certificaat voor website instellen

Sla het certificaat op door op save te klikken.

Stap 5. Website SSL-klaar maken

Ga terug naar de hoofdpagina van DirectAdmin, klik op domain administration of domain setup en klik vervolgens op je domeinnaam. Zorg ervoor dat secure SSL aangevinkt is.

website SSL klaar maken

Selecteer “Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https” om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de websitebestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 6. Stel je https:// protocol in

Het SSL certificaat is nu geïnstalleerd en ingesteld. Het is nu mogelijk om een beveiligd https:// protocol voor je website in te stellen. Dit is ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Daarover kan je nog meer lezen in ons artikel over de SEO trends van 2021.

Versio heeft een uitgebreide instructie geschreven hoe je dit kan instellen. Lees hier de instructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit