E-mail marketing trends voor 2021

De toekomst van e-mail marketing is veelbelovend. In dit artikel kijken we vooruit op de trends voor 2021 op het gebied va e-mail marketing en geven we aan wat jij kan doen om je campagnes naar een hoger niveau te tillen.

GRATIS E-MAIL MARKETING E-BOOK

De trends voor 2021

Om e-mail marketing in te zetten en het maximale resultaat hieruit te halen kan je gebruik maken van de laatste ontwikkelingen en strategieën. Het gedrag van bezoekers staat in 2021 centraal en heeft direct invloed op de e-commerce prestaties van webshops. Wil jij graag converterende klanten en dat deze doelgroep een band met je merk krijgt, dan is e-mail marketing in 2021 het aangewezen kanaal voor jouw business. Met de e-mail marketing trends in 2021 zeg je vaarwel tegen het vol spammen van de mailbox en omarm je het moderne e-mail marketing. Met de beste e-mail marketing tools en software kan je jouw campagnes optimaal inrichten voor de nieuwe trends. De trends voor het komende jaar zijn:

  1. User Generated Content (UGC)
  2. Responsive campagnes
  3. Toegankelijkheid
  4. Artificial Intelligence
  5. Persoonlijke content
  6. Wat zijn de beste e-mail marketing tools?

1. User Generated Content (UGC)

UGC staat voor User Generated Content, ook wel aangeleverde content door gebruikers. Met deze content is het mogelijk om een persoonlijke band te creëren met de doelgroep die je graag wil benaderen. Denk hierbij aan tekst, video’s, afbeeldingen, audio fragmenten of reviews. Met het tonen van deze User Generated Content in je e-mail marketing campagnes creëer je een bepaalde betrokkenheid bij de gebruikers van je product, bezoekers van je website of volgers van je Social Media kanalen. 

Met UGC kan je ook de betrouwbaarheid van je bedrijf tonen aan potentiële klanten. Denk hierbij aan real-time reviews, Social Media mentions of tags en reacties op blogartikelen binnen je website. Deze content wordt allemaal gecreëerd door de gebruiker of bezoeker en kan een potentiële klant overhalen om over te gaan tot een conversie.

Met User Generated Content laat je andere klanten vertellen over je product of dienst en vergroot je de betrouwbaarheid van je bedrijf. Men neemt reviews en ervaringen van voorgaande klanten erg serieus. Door deze te tonen in je e-mail marketing campagnes kan jij in 2021 nog meer klanten vergaren en deze direct omtoveren tot terugkerende klanten.

2. Responsive campagnes

Uit onderzoek blijkt dat men steeds meer e-mails opent met de smartphone in vergelijking met desktop en tablet. Het is dus nodig om de layout van je e-mail marketing campagnes passend te maken voor ieder apparaat waar men de mail mee kan openen. Een responsive design van de te versturen e-mails en content is simpelweg niet meer te negeren. 

Om het aantal geopende e-mails uit je campagnes in 2021 te laten groeien is het noodzakelijk om deze campagnes responsive op te bouwen. Dat wil niet zeggen dat er niet meer creatief omgegaan kan worden met de content van de e-mails. Ontzettend veel e-mail marketing tools bieden de mogelijkheid aan om responsive layouts op te stellen en hierin custom code te plaatsen. Een aanrader voor dergelijke campagnes is ActiveCampaign.

3. Toegankelijkheid

De e-mails die je met je campagnes in 2021 verstuurt dienen toegankelijk te zijn voor iedereen, dus ook voor mensen met een fysieke beperking. Er zijn al ontzettend veel bedrijven en websites die zich hieraan hebben aangepast, maar toch zien we nog een groot aantal dat nog niet voor iedereen toegankelijk is. Niet alleen een gemiste kans, maar ook niet echt acceptabel in het jaar 2021.

Er zijn genoeg platforms binnen de e-mail marketing die HTML-content converteren naar gesproken tekst zodat personen met fysieke beperkingen je e-mails ook kunnen beluisteren. Ben je concurrentie een stap voor en maak gebruik van toegankelijke e-mails zodat je content voor iedereen toegankelijk is!

4. Artificial Intelligence (AI)

De term artificial intelligence staat voor kunstmatige intelligentie en kan je inzetten voor je e-mail marketing campagnes. Nog sterker, AI wordt in 2021 razend populair om te gebruiken voor het samenstellen van doelgroepen voor je campagnes. Het grote voordeel van AI is dat het veel meer kan dan menselijke marketeers. De enorme bakken aan data voor het segmenteren van doelgroepen maken het moeilijk voor menselijke marketeers om al deze data uit te splitsen. Met AI kan dat geautomatiseerd en kan je doelgroepen dus makkelijker segmenteren en benaderen met andere campagnes.

Met kunstmatige intelligentie is het mogelijk om het gedrag van gebruikers te voorspellen en deze dus in een eerdere fase te segmenteren. Dit kan je bijvoorbeeld helpen wanneer je gebruik maakt van het SEE, THINK, DO, CARE model en het onmogelijk is om alle data handmatig te splitsen. Met de voorspellende gave van AI kan je per fase de doelgroep segmenteren en de juiste e-mail marketing campagnes tonen. Je bespaart hiermee tijd, geld en vergroot de Return on Investment (ROI).

5. Persoonlijke content

Binnen alle kanalen van online marketing is de persoonlijke benadering en content terug te vinden in de trends voor 2021. Ook binnen de e-mail marketing is dat het geval. Het vertellen van je eigen verhaal en inspelen op de emotie van de doelgroep is essentieel om een band te creëren. Het gevoel dat iemand krijgt bij je product of dienst is steeds belangrijker in de wereld waarin er gesmeten wordt met kortingen en acties. Met je verhaal en emotie is het mogelijk om de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten en hiermee een gunfactor te creëren. Je krijgt hiermee niet alleen klanten, maar fans die terugkeren. 

Wat zijn de beste e-mail marketing tools?

De beste e-mail marketing tools voor 2021 in onze ogen zijn ActiveCampaign en Spotler. Er zijn echter veel meer tools en software systemen die je kunnen helpen bij het inrichten en versturen van je e-mail marketing campagnes. Het hangt een beetje af van wat je wensen zijn en wat je wil bereiken. De tool ActiveCampaign is in onze ogen de beste software. Je kan deze gratis uitproberen om te testen of deze tools iets voor jou is. Klik op de onderstaande knop en maak gebruik van een gratis proefperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!