SEO migratie checklist

Bij het overzetten van een website naar een nieuw domein, CMS of webhosting komt een SEO migratie van pas. Met een SEO migratie wordt er rekening gehouden met de opgebouwde SEO waarde en kan de autoriteit worden meeverhuisd naar de nieuwe omgeving voor uw website.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is een SEO migratie?

Er zijn verschillende redenen waarom een SEO migratieplan ontzettend belangrijk is om te gebruiken. Enkele van deze redenen zijn:

  • De website gaat over naar een ander domein
  • De huidige website krijgt een nieuwe website- en URL-structuur
  • Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw CMS

Bij dergelijke veranderingen is het belangrijk dat de opgebouwde historische waarde en autoriteit wordt verhuisd naar de nieuwe variant van de website. Doe je dit niet, dan is de kans op een verlies van organisch verkeer en rankings ontzettend groot. Om een verlies aan verkeer te voorkomen is het belangrijk de migratie en website te checken op een aantal belangrijke onderdelen:

  • Technische implementatie
  • Content instellingen en verhuizing
  • Data instellingen
  • Redirects (doorverwijzingen)

Verlies geen organisch verkeer door een SEO migratie checklist van A tot Z door te lopen. Voldoet de nieuwe website aan alle onderdelen binnen de checklist? Dan pas kan je een GO geven voor de migratie van de oude website naar de nieuwe.

Voorkom organisch verlies aan verkeer! Download de SEO migratie checklist!

Website migreren zonder verlies aan verkeer

Een migratie van een website kan negatieve gevolgen hebben voor de opgebouwde SEO waarden en rankings. Een uitgestippeld migratieplan en soepele samenwerking tussen developers en SEO specialisten is essentieel om geen organische rankings te verliezen. 

Er zijn talloze redenen om een website te migreren. Al deze redenen kunnen met goede bedoelingen op papier beschreven zijn, maar wanneer deze plannen niet correct worden uitgevoerd is een negatief effect zo veroorzaakt. Met nieuwe SEO trends in het vooruitzicht is het ontzettend belangrijk rekening te houden met nieuwe ontwikkelingen. In de toekomst zullen Core Web Vitals steeds belangrijker worden bij de bouw van een website. Deze onderdelen dienen beschreven te worden in het SEO migratieplan. 

Het voordeel van een nieuwe website en migratie is dat je niet alleen rekening hoeft te houden met een daling in rankings, maar ook kan denken aan de next-steps. Welke innovatieve toepassingen kan je toevoegen aan je website om de concurrentie voor te blijven. Ook deze onderdelen dienen geanalyseerd te worden met een SEO migratie checklist. Deze kan je downloaden via het onderstaande formulier.

Voorkom organisch verlies aan verkeer! Download de SEO migratie checklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit