De 6 beste gratis webhosting providers

Wil je graag een nieuwe website lanceren en hiervoor gebruik maken van webhosting? Check eerst of je gekozen provider wel past bij je website. Met gratis hosting kan je eerst testen of de service past bij je behoeften voor de lange termijn. De beste 6 gratis webhosting services hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Ontvang gratis SEO e-book

Gratis webhosting in één overzicht

Webhosting vergelijken is ontzettend belangrijk om erachter te komen welke provider het beste past bij de hosting van je website, webshop of e-mail. In dit overzicht hebben we de 6 beste gratis hosting providers voor je op een rijtje gezet. Ben je toch op zoek naar een wat betrouwbaardere provider of wil je volledig in controle blijven, lees dan hier onze webhosting reviews en bepaal welke provider het beste bij je past.

Provider Schijfruimte Bandbreedte

10 GB

100 GB

1 GB

10 GB

500 MB

Ongelimiteerd

Wix

500 MB

500 MB

5 GB

Ongelimiteerd

1 GB

5 GB

Waar houden we rekening mee?

Bij de analyse voor de beste services voor gratis webhosting hebben we gekeken naar de volgende onderdelen:

  • Bandbreedte en schijfruimte: Je moet toch wel een beetje ruimte krijgen om een website op te zetten en data te verzamelen. Zonder opslagruimte en met onvoldoende bandbreedte is het eigenlijk niet mogelijk om een kwalitatieve webhosting te testen.
  • 100% reclamevrij: Er is niets zo irritant als hosting met reclame. Je bent supertrots op je zelfgemaakte website, maar ziet er steeds weer reclame van je CMS of webhosting voorbij komen die je niet kan verwijderen. Dat wil je gewoonweg niet terugzien binnen je website.
  • WordPress installatie en andere websitemakers: Met je webhosting moet het eenvoudig zijn om een CMS te installeren zoals WordPress of Joomla. Vooral de installatie van WordPress en bijbehorende plugins zijn erg belangrijk om mee te nemen in de beoordeling.
  • Overzichtelijk dashboard: Ook bij de gratis hosting services is het belangrijk dat je beschikt over een overzichtelijk dashboard en dus snel kan vinden wat je moet zoeken. Eenvoudige dashboards zoals cPanel en Direct Admin worden hier geadviseerd. Je kan namelijk eenvoudig en snel navigeren naar je webhostingruimte, logs inzien of FTP gegevens beheren vanuit je configuratiescherm.

1. Hostinger: Risicovrije hosting voor beginners

Hostinger is als webhosting provider aan te raden voor beginners. Met 10 GB aan schijfruimte en 100 GB aan bandbreedte geniet je van weinig downtime en genoeg ruimte om data te verzamelen waar je ook echt wat mee kan. Het is mogelijk om een stabiele website te bouwen middels de Auto installer voor websitemakers als WordPress en Joomla. In een aantal klikken heb je de basis van je nieuwe website al staan. 

De voordelen van Hostinger

+ Zeer gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Auto installer voor WordPress, Joomla, etc.

+ Genoeg schijfruimte en bandbreedte voor een stabiele website

+ 24/7 ondersteuning en 365 dagen live chat beschikbaar

+ Overzichtelijk cPanel dashboard

De nadelen van Hostinger

Weinig hulp bij domein migraties

Het gratis SSL certificaat is niet eenvoudig te installeren

2. 000webhost: Betrouwbaar en veilig

Bij 000webhost willen ze kwalitatieve, veilige en betrouwbare webhosting voor iedereen bereikbaar maken. Dat is ook de reden waarom ze toegewijd zijn aan het aanbieden van betrouwbare gratis webhosting services. De opslagruimte en bandbreedte is voldoende om een zakelijke (platte) website te bouwen of een blog te maken. Met hosting van 000webhost geniet je van een reclamevrije website en is webhosting ook voor beginners toegankelijk. 

De voordelen van 000webhost

+ Gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Auto installer voor WordPress, Joomla, etc.

+ Genoeg schijfruimte en bandbreedte voor een zakelijke website of blog

+ 100% reclamevrij

+ Overzichtelijke wizard die je begeleid bij het opstarten

+ Gratis SSL certificaat

De nadelen van 000webhost

Geen extra functies te downloaden binnen het gratis abonnement

Geen e-mailaccounts in het gratis abonnement

3. Weebly: Gratis website builder inbegrepen

Weebly is meer dan enkel een provider voor je webhosting. Het is eigenlijk een websitemaker waar je de hosting van je domein en e-mail kan onderbrengen. Het nadeel hiervan is dat je gebonden bent aan de website builder van het programma en dus niet zomaar platforms kan downloaden zoals WordPress of Joomla. Ook de database en het configuratiescherm binnen de webhosting van Weebly is eigendom van het platform. Je hebt hier dus wat minder controle dan bij Hostinger of 000webhost. 

Een voordeel van Weebly is ook weer het platform erachter. De website builder is erg gebruiksvriendelijk en biedt je een gratis SSL certificaat. Binnen het Weebly CMS zijn er genoeg apps te downloaden om je website naar een next level te brengen.

De voordelen van Weebly webhosting

+ Levendige community om kennis op te doen of te delen

+ Eenvoudige website builder

+ Genoeg schijfruimte en bandbreedte voor een webshop

+ 100% reclamevrij

+ Goede ondersteuning via e-mail en live chat

De nadelen van Weebly webhosting

Database is niet in eigen beheer

De website builder is niet gratis

4. Wix: Krachtig platform, maar met reclame

Net als Weebly is ook Wix van origine een websitemaker platform. Gratis webhosting is dus enkel beschikbaar wanneer je ook met het Wix platform een website maakt. Een voordeel hiervan is wel dat je in no-time een schitterende website kan bouwen. Wix biedt je namelijk een ruim aanbod aan kant-en-klare templates die met eigen tekst en afbeeldingen naar eigen smaak kunt aanpassen. Wil je helemaal gratis een website bouwen, dan is het mogelijk om gebruik te maken van een Wix subdomein. Je krijgt dan geen eigen domein in je beheer.

De voordelen van Wix webhosting

+ Gratis website te maken onder een subdomein

+ Eenvoudige gratis website builder

+ Gratis sjablonen beschikbaar voor een professionele website

De nadelen van Wix webhosting

Database is niet in eigen beheer

Een website onder eigen domein is niet gratis

Een reclamervrije website onder eigen domein is niet gratis

De schijfruimte is bandbreedte is erg beperkt bij een gratis account 

5. Byethost: Gratis webhosting met goede support

Wix en Weebly zijn twee platforms waar je eigenlijk gebonden bent aan de websitemaker erachter. Met Byethost heb je webhosting weer volledig in eigen beheer. Met Byethost geniet je van een stabiele provider waarbij ondersteuning hoog in het vaandel staat. Met de goede support kan ook de beginner gebruik maken van webhosting en genieten van een eigen website. Met Byethost kan je CMS platforms zoals WordPress en Joomla eenvoudig installeren met de ingebouwde Auto installer.

De voordelen van Byethost

+ Gebruiksvriendelijk voor beginners

+ Auto installer voor WordPress, Joomla, etc.

+ Genoeg schijfruimte en bandbreedte voor een zakelijke website of blog

+ 100% reclamevrij

+ 27/7 ondersteuning voor beginners

+ Duidelijk dashboard via VistaPanel

De nadelen van Byethost

Twijfelachtige betrouwbaarheid van de algemene voorwaarden

Bijna te mooi om waar te zijn

6. Awardspace: Meerdere websites met één account

Niet één, maar vier gratis websites zijn te hosten met Awardspace. Drie van deze websites zijn echter wel sub-domeinen van het hoofddomein dat gehost wordt. Met deze mogelijkheid kan je gratis websites maken voor andere personen of bedrijven onder je eigen hoofddomein. Zo heb je altijd zelf de controle en kan je zelfs geld verdienen aan een gratis website. De gratis webhosting van Awardspace beschikt over een automatische firewallbescherming waardoor ook je gratis websites zijn beveiligd tegen schadelijke aanvallen. Een nadeel van het gratis abonnement bij Awardspace is dat je geen SSL certificaat tot je beschikking krijgt, hiervoor dien je over te stappen naar een betaald pakket.

De voordelen van Awardspace

+ Meerdere sub-domeinen toe te voegen aan een gratis abonnement

+ Eén gratis e-mailaccount met virusbescherming

+ Genoeg schijfruimte en bandbreedte voor een eenvoudige website of blog

+ 100% reclamevrij

+ 27/7 ondersteuning

De nadelen van Awardspace

Geen SSL certificaat bij een gratis abonnement

Beperkte CMS opties

Beter vindbaar worden in Google?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!