Webshop starten tijdens de Corona-crisis

Een webshop kan tijdens de COVID-19 pandemie voor extra omzet zorgen en je verkopen een boost geven. Ook wanneer je nog geen webshop hebt is dit hét moment om deze te bouwen. Waarom? Je leest het hier!

Ontvang gratis SEO e-book

Online winkel starten tijdens de COVID-19 pandemie

Altijd al een webshop willen bouwen, maar nooit het juiste moment kunnen vinden? De COVID-19 pandemie kan hét ideale moment zijn om je webshop in de lucht te gooien. Juist nu is de koopintentie van online consumenten groter dan ooit. Met de crisis die ons dagelijks bezighoud is online shoppen relevanter dan ooit tevoren. Een webshop bouwen kan jouw business een enorme groei aan omzet bezorgen. 

Een webshop is natuurlijk niet enkel een website de lucht in gooien. Er komt iets meer bij kijken dan dat. Wil je het toch eens proberen, bouw dan eerst een gratis website

Kansen benutten door Corona

De Corona-crisis brengt enorm veel kansen met zich mee. In plaats van een lange termijn visie zijn door de crisis veel projecten in een stroomversnelling geraakt. Restaurants, winkeliers en andere ondernemers met fysieke vestigingen zijn genoodzaakt om de focus te verleggen naar online. Door deze versnelde ontwikkelingen zijn ondernemers meer bezig met online oplossingen. 

Ook ondernemers die tijdens de Corona-crisis niet genoodzaakt waren om uit te wijken naar online oplossingen zijn de E-commerce projecten gaan versnellen. Dat komt vooral door het gedrag van de consument. De consument weet door de maatregelen meer en meer de online winkelier te vinden. Ook wanneer de fysieke winkel gewoon open is. Hierdoor zijn ondernemers ook meer gefocust op de online mogelijkheden.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Aanpassen aan de consument

Met de maatregelen van de overheid en het RIVM is de fysieke winkel niet altijd geopend. Online winkels zijn altijd open. De consument weet dit ook en is tijdens de pandemie meer online gaan shoppen. Dat ene cadeautje of dat mooie jurkje, het kopen van producten online was nog nooit zo actueel als nu. Dé reden om de online oriëntatie om te zetten in online actie!

Meer tijd door sociale beperkingen

Men is meer thuis, werkt meer thuis en ziet minder familie en vrienden. Door beperkingen op sociaal vlak is de consument steeds meer bezig met het online afspreken en gebruik maken van online oplossingen. Er is dus veel meer tijd om even lekker uitgebreid te shoppen en door tientallen productpagina’s te scrollen. 

Deze beperkingen bieden ook voor jou als ondernemer kansen. Zo is er meer tijd om echt eens werk te maken van die webshop. In plaats van een biertje drinken met je vrienden kan je nu echt aandacht besteden aan het bouwen van de webshop die je al jaren in gedachte hebt. 

Wil jij starten met een webshop? Probeer dan eens JouwWeb. Lees hier onze JouwWeb review en start een gratis proefperiode.

Jouw vaste klanten kunnen toch bij je terecht. Even niet in de winkel, maar wel online. Met je eigen webwinkel kan je dus toch vaste klanten helpen en zelfs nieuwe klanten binden.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Bouw direct aan je toekomst

Ook wanneer de crisis voorbij is zal de webshop van toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf. De online verkopen hebben geholpen om meer data te verzamelen van je doelgroep en klanten. Je positie in zoekmachines is mogelijk beter geworden en je hebt mogelijk meer klanten geworven dan voorheen. 

Met een online winkel bouw je dus ook direct aan de toekomst van je bedrijf. Nog een goede reden om tijdens deze COVID-19 crisis actief aan de slag te gaan met de bouw van je webshop

Maak geen beginnersfouten

Het maken van een webwinkel vergt veel tijd, energie en doorzettingsvermogen. Maak niet de fout door te denken dat je dit wel even uit je mouw schudt. Het bouwen van een webshop kan een enorme boost geven aan je verkopen wanneer dit strategisch en met een goed plan wordt opgezet. Bedenk hoe je de webshop wil inrichten, welke content er nodig is en welke marketingkanalen je wil inzetten. 

Om beginnersfouten te voorkomen hebben we een checklist opgesteld. Deze checklist kan je helpen bij het correct bouwen van je nieuwe webshop!

Download hier de checklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!