5 simpele Growth Hacking tips voor freelancers

Jouw naam gratis onder de aandacht brengen? Met behulp van Growth Hacking kan je klanten binnenhalen zonder geld uit te geven aan advertenties. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Growth Hacking?

Growth Hacking voor freelancers staat voor het groeien en verslaan van grote bedrijven zonder het gebruik van enorme budgetten.

De term is overgewaaid vanuit Silicon Valley waar startende ondernemers, met relatief weinig geld, de grote bedrijven te slim af moesten zijn om te kunnen groeien. Growth Hackers focussen zich daarom vaak op gratis alternatieven ten opzichte van traditionele marketing, bijvoorbeeld het gebruik van Social Media, in plaats van het kopen van advertentieruimte.

Growth Hacking is het beste te realiseren met het toepassen van de Lean Startup-methode. Deze methode staat voor het testen van aannames en het leren van het gedrag van je doelgroep. Dit doe je in plaats van het schrijven van een strategisch en tactisch plan. Met Growth Hacking ga je dus direct aan de slag met het uitvoeren van je idee, in plaats van het eerst uit te schrijven. 

Door je idee direct uit te voeren kan je gaandeweg leren van je tests en aanpassingen doorvoeren.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Growth Hacking voor freelancers

Voor een freelancer is Growth Hacking net wat anders. Als freelancer ben je niet alleen bezig met jouw expertise, maar ben je tegelijkertijd ook directeur marketing en sales. Het is dus een logisch onderdeel van jouw takenpakket om jouw product (lees: jezelf) als merknaam onder de aandacht te brengen.

Dit zijn 5 simpele Growth Hacking tips om zonder geld uit te geven meer groei te realiseren.

1. Kies voor een pakkende titel

Een hele makkelijke manier om jouw vindbaarheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw toegevoegde waarde beter begrijpen, is het veranderen van jouw titel zodat deze jouw skills en ervaringsniveau reflecteren. Sociale en zakelijke platformen zijn jouw beste vriend als freelancer en kunnen het verschil maken tussen een leeg of een vol klantenbestand. Het is daarom belangrijk je online goed te presenteren, zodat mogelijke opdrachtgevers direct een toegevoegde waarde kunnen herleiden uit jouw titel.

Bijvoorbeeld, als jij een SEO en SEA professional bent die zich specialiseert in zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren, dan wil je een headline die dit reflecteert. Dan zal jouw headline componenten zoals “Freelance SEO specialist | SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring | Gespecialiseerd in SEO en SEA” moeten bevatten.

2. Maak naam met een blog

De beste manier om vindbaar te worden, is om een blog te schrijven waar je antwoord geeft op vragen die je doelgroep heeft. Op deze manier kan je jouw expertise tonen en groeit je naamsbekendheid.

Bloggen is een eenvoudige, maar arbeidsintensieve manier om op organische wijze klanten binnen te halen. Het juiste artikel kan zeer effectief zijn in het converteren van bezoekers naar klanten.

Om hierin succesvol te zijn is het belangrijk dat je niet schrijft om te schrijven maar juist blogt met een doel. Creëer content waarmee je de aandacht kan grijpen, het beslissingsproces kan begeleiden en uiteindelijk leads kan genereren.

Wanneer jij vanuit jouw expertise relevante content schrijft, komen lezers uit je doelgroep vanzelf bij je terecht. Zo kan een SEO specialist bloggen over de SEO trends van nu. Je kan op deze manier op de radar komen als een ondernemer op zoek is naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO, maar dit eigenlijk niet zelf kan uitvoeren. Door jouw expertise te beschrijven in dit blog kan de ondernemer direct een gevoel krijgen bij jouw kennis en overgaan tot een contactmoment.

3. Gebruik je netwerk

Het op de juiste manier gebruiken van jouw contacten in je netwerk kan je helpen om meer blootstelling te krijgen en goede gesprekken te voeren over jouw expertise.

Posts op Social Media en zakelijke platforms zijn een perfecte manier om jouw contacten te gebruiken om jouw kennis te delen en te versterken. Tag twee of drie personen die iets kunnen toevoegen aan het gesprek, door een comment te schrijven op jouw blogartikel of post.

Kies een paar invloedrijke of actieve leden van jouw netwerk en houd ze in gedachten wanneer je content schrijft. Niet iedereen zal interesse of passie hebben voor jouw content, dus het is belangrijk dat je van tevoren bedenkt op welke manier zij kunnen bijdragen aan het onderwerp.

Als je hier goed over nagedacht hebt, probeer het dan eens uit met een paar contacten waar je een goede band mee hebt opgebouwd.

4. Help vrienden aan werk

Freelancers staan erom bekend dat ze elkaar graag helpen aan werk. Zorg er dus voor dat je een relatie opbouwt met andre freelancers. Met een groep bevriende freelancers in hetzelfde vakgebied kun je gedurende een rustige periode vragen of zij nog hulp nodig hebben met hun opdrachten. Tegelijkertijd kan je in een drukke periode deze gunst terug verlenen en wat klussen uitdelen die je op dat moment niet zelf kan doen. Het is een win-win situatie!

Neem deel aan relevante (online) communities en maak vrienden in jouw vakgebied. Ben actief met het onderhouden van je relaties en besteed ook eens wat werk uit. Freelancers helpen elkaar graag aan werk en vullen elkaar aan waar dat nodig is. Hoe beter de relatie, des te meer werk er mogelijk op de loer ligt.

5. Verwijs naar voorgaande projecten

Laat zien voor wie je gewerkt hebt door logo’s te tonen op je website of in je portfolio. Begin met de grootste of meest succesvolle projecten zodat er direct een waardebepaling gekoppeld kan worden aan je werk.

Niet alle ondernemers hebben verstand van de resultaten of werkzaamheden binnen jouw vakgebied. Door te verwijzen naar voorgaande projecten in dezelfde niche zullen ondernemers sneller vertrouwen krijgen in je werk.

Referenties naar voorgaande projecten zijn een ontzettend sterk signaal naar toekomstige klanten. Deel deze referenties dan ook via Social Media of middels reviews op freelance platforms. 

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

Hack je eigen groei

Ben jij een freelancer en wil je jouw naamsbekendheid, het aantal opdrachten of je bereik vergroten? Met de 5 bovenstaande tips kan jij aan de slag om zonder enig budget te groeien. Wil je meer weten over online marketing toepassingen voor jou als freelancer? Lees dan onze andere blogs en leer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Recente artikelen

Hoe goed is jouw SEO kennis?

Doe de SEO quiz!

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!