De 12 beste gratis WordPress Gutenberg themes in 2020

Shopify is een van de grootste en bekendste e-commerceplatforms in de wereld van webshops. Hier lees je de 10 voordelen van Shopify en waarom deze website bouwer geschikt kan zijn voor jouw nieuwe project!

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is de nieuwe WordPress editor en inmiddels volledig geïntegreerd in standaard thema’s van WordPress. De Gutenberg editor biedt heel veel mogelijkheden en potentie voor developers van nieuwe WordPress websites. Ook zonder technische kennis is Gutenberg eenvoudig te gebruiken. De blokkenbouwer van de editor is middels drag en drop eenvoudig op te bouwen. Kies je voor een gratis WordPress theme? Ga dan voor een theme met Gutenberg editor.

De 12 beste Gutenberg thema's

 1. Digital Agency Lite
 2. Astra
 3. Munk
 4. Arcanum
 5. Popularis Hub
 6. Transportation
 7. Extension
 8. Online Portfolio
 9. Newsium
 10. Twenty Twenty
 11. Hello
 12. Busiprof

Digital Agency Lite

digital agency lite wordpress theme

Digital Agency Lite is een up-to-date en modern WordPress theme dat compatible is met de Gutenberg editor. Dit thema is ideaal te gebruiken voor laagdrempelige diensten websites. Daarnaast is dit theme uitermate geschikt voor de verkoop van eBooks, tutorials, muziek, themes, plugins, software, code snippets, videos en foto’s.

Astra

astra wordpress theme

Het Astra thema van WordPress werkt iets anders dan andere standaard WP themes. Ja kan namelijk een kant-en-klare website kiezen na het installeren van het thema. Dit maakt het maken van een website nog makkelijker. Hierbij heb je ook nog eens de keuze uit tientallen verschillende websites en zijn er verschillende editors te kiezen om te gebruiken. Zo kan je kiezen voor de Gutenberg editor of voor een theme builder als Elementor

Munk

munk wordpress theme

Munk is een theme van WordPress waar je veel keuze krijgt voor het customizen van je website. Dit theme is uitermate geschikt voor je blog, business, portfolio, WooCommerce webshop of niche websites zoals Spa, Restaurant, Bruiloft, Non Profit, Educatie, Hotel en meer. Je kan met dit thema gebruik maken van de Gutenberg editor of andere editors zoals Elementor, Visual Composer of Brizy. 

Arcanum

arcanum wordpress theme

Met het Arcanum WordPress theme ben je verzekerd van een fris thema dat zeer geschikt is voor SEO doeleinden. Het lichte framework is erg snel en is daarnaast ook te gebruiken als WooCommerce webshop. Het reponsive design is gemakkelijk te customizen met de Gutenberg editor.

Popularis Hub

popularis hub wordpress theme

Popularis Hub is snel, schoon en heeft een modern design. Het responsive design is ook erg mobielvriendelijk en door het snelle framework ook erg SEO vriendelijk. Het thema is te customizen met verschillende editors zoals Elementor, Beaver Builder, SiteOrigin, Thrive Architect, Divi, Visual Composer, etc. Liever een webshop bouwen? Dit theme is ook compatible met WooCommerce.

Transportation

transportation wordpress theme

De naam van het thema zegt het al. Dit thema is uitermate geschikt voor websites in de transport niche. Het responsive WordPress thema kan gebouwd worden zonder enige technische kennis. Het Transportation thema is daarnaast up-to-date met de laatste WordPress versie en te gebruiken voor je WooCommerce webshop.

Extension

extension wordpress themes

Het Extension theme is ideaal te gebruiken voor bloggers, journalisten of docenten. In één klik kan je een demo downloaden en hoef je dus niet zelf een website te bouwen. Daarnaast is dit thema compatible met Elementor of de Gutenberg editor.

Online Portfolio

online portfolio wordpress theme

Dit Online Portfolio WordPress theme is ideaal te gebruiken voor een persoonlijke website. Het SEO vriendelijke thema is 100% responsive en erg snel. Dit thema is erg geschikt voor Grafisch Onwerpers, Web Designers, Web Developers, Kunstenaars, Schilders en Fotografen.

Newsium

newsium wordpress theme

Nieuwswebsite starten? Dan is het Newsium WordPress theme de beste keuze voor jou. Het thema is speciaal gemaakt voor nieuwsberichten, blogartikelen en magazines. Het geoptimaliseerde thema is SEO vriendelijk en is echt een aanrader voor het publiceren van de laatste nieuwtjes.

Twenty Twenty

twenty twenty wordpress theme

Het eigen thema van WordPress makers is Twenty Twenty. Dit thema komt standaard met WordPress 5, de laatste versie. Dit thema is ideaal voor kleine bedrijfswebsites en beschikt over de Gutenberg Editor. Het thema is erg eenvoudig en clean!

Hello

hello wordpress theme

Het Hello thema is het basis-theme van Elementor. Met dit thema ben je verzekerd van een clean en snel thema wat erg SEO vriendelijk is. Met de Elementor editor kan je eenvoudig middels drag and drop een website bouwen zonder technische kennis. De gratis versie van Elementor beschikt over genoeg mogelijkheden om een schitterende website te bouwen.

Busiprof

busiprof wordpress theme

Ben je op zoek naar een thema voor een professionele website? Dan is Busiprof zeker geschikt als gratis theme. Met dit thema is het eenvoudig om je diensten of producten uit te lichten op de homepage en kan je met de Gutenberg of Elementor editor snel een schitterende website bouwen. Het is misschien niet het meest fancy thema, maar wel erg SEO vriendelijk en eenvoudig te customizen.

Extra tip:

Wil je een webshop bouwen? We hebben WooCommerce en Shopify voor je vergeleken. Wil je weten welk CMS beste bij jou past? Lees de WooCommerce vs. Shopify vergelijking dan hier!

Website laten bouwen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.


  siteground logo

  Hosting nodig voor je WordPress website? Gebruik SiteGround!

  elementor_logo_gradient

  Meer verkeer naar je website?

  Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

  semrush seo toolkit