De 10 voordelen van Shopify

Shopify is een van de grootste en bekendste e-commerceplatforms in de wereld van webshops. Hier lees je de 10 voordelen van Shopify en waarom deze website bouwer geschikt kan zijn voor jouw nieuwe project!

Ontvang gratis SEO e-book

Shopify: De 10 voordelen

Wil je graag een eigen website of webshop maken en ben je op zoek naar de juiste websitemaker? Misschien is Shopify dan wel iets voor jou. Dit zijn de 10 voordelen van Shopify. Wil je liever eerst verschillende ervaringen van websitemakers vergelijken? Lees dan hier onze websitemaker reviews.

 1. Eenvoudig en overzichtelijk dashboard

  Met het dashboard van Shopify kan je snel en eenvoudig zien wat je hebt verkocht in de afgelopen periode. Shopify dashboard Bron: Shopify Help Center
 2. Ingebouwde snelheid en beveiliging bij de hosting

  De domeinnaam van je webshop wordt door Shopify gehost. Dit is erg gebruiksvriendelijk voor de beginner en de servers van Shopify zijn razendsnel. Daarnaast is de beveiliging van dit platform prima op orde en hoef je niet bang te zijn voor problemen met betrekking tot de veiligheid van je data.
 3. Eenvoudige implementatie van blog

  Naast je homepage, categoriepagina’s en productpagina’s wil je misschien ook goed gevonden worden met blogartikelen. Met Shopify is het erg eenvoudig om je blog te implementeren en bezoekers aan te trekken op zoekwoorden die je niet goed genoeg benutten met je andere pagina’s.
 4. Zeer goede support (niet in het Nederlands)

  Waar Shopify erg om bekend staat is de support die ze bieden. Het platform groeit in Nederland enorm en zal dus binnenkort ook met een Nederlandse support afdeling komen.
 5. Standaard SEO, kortingskodes en A/B testing mogelijkheden geïntegreerd

  Het systeem van Shopify wordt door experts omschreven als “simpel, strak en gebruiksvriendelijk”. Deze drie eigenschappen zorgen voor het succes van Shopify. In het systeem zit zoekmachine optimalisatie standaard meegenomen waardoor je zelf aan de slag kunt met SEO. Daarnaast is het ook mogelijk om A/B tests uit te voeren en kan je kortingscodes gebruiken.
 6. Ruime keuze responsive thema’s

  In de theme store heb je de keuze uit duizenden thema’s die vriendelijk zijn voor zowel desktop als mobiel. Sinds Mobile First Indexing door Googleis uitgerold is een responsive website een absolute musthave. Je kan hier kiezen uit talloze gratis thema’s of de exclusievere betaalde varianten.
 7. Ruime keuze aan add-ons (plugins)

  Ook hier is het mogelijk om je website uit te breiden. Met de add-ons van Shopify kan je gebruik maken van extra functies of meer marketingkanalen inzetten.
 8. Eenvoudig te koppelen met betaalmethoden als iDeal, PayPal en creditcards

  Een webshop is niets zonder betaalmethoden. Shopify is nog niet zo heel lang in Nederland actief, toch accepteert het eigenlijk alle populaire betaalmethoden die we kennen. Vooral iDeal en PayPal worden vaak gebruikt. Deze koppelingen zijn eenvoudig te maken met je Shopify account.
 9. Shopify POS (kassasysteem) kan gekoppeld worden aan het voorraadsysteem van je fysieke winkel

  Heb je een fysieke winkel en wil je niet dat de online voorraad afwijkt van de fysieke voorraad in je winkel? Koppel je voorraadsysteem dan eenvoudig met je Shopify account. Zo blijft je online en offline voorraad altijd gesynchroniseerd en hoef je deze niet handmatig bij te werken.
 10. Geen limiet voor productaantallen

  Verkoop zo veel producten als je maar wil met je webshop. Ieder Shopify abonnement biedt je de mogelijkheid een onbeperkt aantal producten toe te voegen en te verkopen via de webshop.
shopify logo

Shopify website laten bouwen?

Vind een freelancer

Meer verkeer naar je website?

Download de gratis SEO e-book met tips en tricks van één van de meest toonaangevende toolkits op de markt! Download de e-book en geniet van ruim 60 minuten leesplezier!

semrush seo toolkit