10 handige tips voor een sterke e-mail snippet

Het openratio van je e-mailcampagnes vergroten? Begin met een sterke e-mail snippet. Haal meer rendement uit je e-mail marketing met een goede snippet. Lees hier hoe je deze kan verbeteren.

Ontvang gratis SEO e-book

Wat is een e-mail snippet?

Een snippet is eigenlijk niet meer of minder dan een kort stukje code of tekst die een uitgelicht wordt van de rest van de content.

In de online marketing komen snippets is verschillende soorten en maten voor. Zo kent Google haar “rich snippets”. Er zijn verschillende vorm die Google inzet, onder andere voor lokale resultaten, evenementen, video’s, muziek, apps, etc. Het meest bekende voorbeeld van snippets die zichtbaar zijn in de Google zoekresultaten zijn de gele sterren die als reviews zijn toegekend.

Deze gele sterren zijn hieronder goed te zien. 

gele sterren review snippet

Naast de zoekresultaten in Google, kent ook e-mailmarketing het gebruik van snippets. Deze worden over het algemeen gebruikt boven aan de nieuwsbrief. Immers, dit is het eerste stukje tekst dat wordt “gelezen” door de e-mail ontvangers, mits uiteraard goed gebruikt. In dit artikel gaan we in op het maximale halen uit je e-mail snippet.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

De 10 tips voor een betere e-mail snippet

e-mail snippet
Bron: Campaign Monitor

1. Trigger nieuwsgierigheid naar de rest van je e-mail

Het is belangrijk om te weten dat, zoals hierboven te lezen is, het snippet een aanvulling is op de onderwerpregel van je nieuwsbrief. Het is dan ook goed om dit te beseffen en om hier gebruik van te maken. Eén van de manieren om dat te doen en er het maximale uit te halen is door het snippet een aanvulling te maken op de onderwerp-regel, die nieuwsgierig maakt naar de rest van de nieuwsbrief, zodat de ontvanger de nieuwsbrief zal openen.

2. Gebruik een call to action

Naast dat je nieuwsgierigheid kunt creëren met je snippet, kan je via deze zin die je ziet in je e-mail cliënt ook aansporen tot actie. Dit is wat veel webwinkels doen met abondoned shopping cart mails. Hiermee kan je iemand laten terugkeren naar het winkelwagentje wat niet is afgerond.

3. Vul het onderwerp van de e-mail aan

Een vrij logische in het rijtje om het maximale uit je openratio te halen, is door je snippet aanvullend te laten zijn op het onderwerp van de mail. Maar let op, niet elke e-mail cliënt toont de snippet (op dezelfde manier). Dus zorg wel dat de regel van het onderwerp ook inhoudelijk iets zegt.

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

4. Maak de snippet persoonlijk

Via de e-mailmarketing software van ActiveCampaign is het erg eenvoudig om e-mails te personaliseren. Deze personalisatie kan je niet alleen mooi gebruiken in de onderwerpregel van de e-mailing, maar natuurlijk ook in de snippet.

Ga zorgvuldig om met het aantal karakters. Het aantal te gebruiken karakters is natuurlijk gelimiteerd.

Het personaliseren van je e-mails kan natuurlijk op meerdere manieren. Een van de meest voorkomende manieren is op basis van de voornaam of achternaam van de lezer.

5. Benoem de voordelen direct bij opening van de mail

De nieuwsgierigheid van de ontvanger wordt uiteraard getriggerd als voor de ontvanger direct duidelijk is wat zijn voordeel is, wanneer hij of zij de nieuwsbrief nu opent! De onderwerpregel is kan dit voordeel beschrijven, maar heeft ook slechts een aantal karakters, daarom is het ook mogelijk om hiervoor het snippet te gebruiken.

6. Benut de ruimte maximaal

Probeer het aantal beschikbare karakters voor de snippet maximaal te benutten. Maak de snippet niet langer dan 75 karakters. Houd het kort!

Meer verkeer naar je website? Download het SEO e-book gratis!

7. Gebruik symbolen

Iets wat in onderwerpregels vaker wordt toegepast dan in snippets, is het gebruik van symbolen. Maar voor snippets kan dat natuurlijk ook een perfecte mogelijkheid om het openratio te verhogen.

Symbolen nemen niet veel ruimte in beslag en maken de snippet aantrekkelijk om op te klikken. Dit bevorderd het openratio.

8. Gebruik klikbare snippets

De bezoeker sneller laten navigeren naar de doelpagina? Waarom gebruik je geen klikbare link in de snippet?

De snippet is niet alleen zichtbaar in de e-mail cliënt. Het is ook het eerste in de nieuwsbrief wat de gebruiker te zien krijgt. En aangezien iedereen van links naar rechts leest, is dit ook het eerst zichtbare element in de mail. Geef dit deel een link naar de doelpagina en het zal gegarandeerd kliks opleveren.

9. Don’t copy-paste!

Iets wat je ook vaak ziet gebeuren, is dat de onderwerpregel van de e-mail wordt gekopieerd en dezelfde tekst als eerste HTML-tekst van de mailing wordt gebruikt. Dan krijg je het effect wat goed zichtbaar is in deze afbeelding. Twee keer hetzelfde. Ontzettend jammer omdat je in het tweede deel veel meer relevantie kan plaatsen. Zo zal ook de openratio hiervan profiteren.

10. Plaats de snipper voor de webversie

De webversie van de mailing wordt vaak bovenaan in de mailing aangekondigd. Dit is er handig, bijvoorbeeld wanneer de e-mail niet goed getoond wordt op het device waarmee je de e-mail opent. In de webversie is, als het goed is, de weergave altijd goed. Echter dit wil niet zeggen dat dit zo belangrijk is, dat je het snippet onbenut laat.

Zorg er daarom voor dat je snippet tekst altijd voor ‘de webversie’ wordt geplaatst. Met ActiveCampaign kan je dit volledig zelf instellen.

Verbeter je snippet voor een hogere openratio

Nu je weet hoe belangrijk het is om de snippet van je e-mailcampagnes te optimaliseren kan je hiermee aan de slag gaan. We adviseren hiervoor de tool ActiveCampaign te gebruiken. Onze volledige ActiveCampaign review lees je hier.

Reacties zijn gesloten.

E-mail marketing campagnes verbeteren?

Download de gratis e-mail marketing E-book en haal direct meer omzet of leads uit je e-mail campagnes!